offentlig debatt eller samtal mellan fyra ögon

Internet är en kul skapelse. Bloggar, diskussions-sajter och ho vet allt likaså. Detta har skapat en filosofisk fundering hos mig.

Om min fru skulle skriva något på sin blogg (hon har ingen) som jag absolut inte håller med om - hur skall jag agera då? Eller om något av barnen gör det? Eller en arbetskamrat? Eller - eftersom jag är lärare - en elev? Allesammans rör sig ju om människor som kan associeras till mig.
Ska jag ta det mellan fyra ögon? Eller skall jag motdebattera på nätet?

Och hur skall folk göra som tycker mitt tyckande på min blogg är avigt? Skall dom bemöta mig på bloggen eller strypa mig privat?

På nätet är allt utlagt för alla. I min blogg ger jag öppet uttryck för uppfattningar och annat och även om jag efter ett fyr-ögon-samtal kan ta bort mindre lyckade noteringar (detta har hänt) kan någon ha skrivit ut eller kopierat grodan. Det som en gång är sagt eller blivit skrivet är alltså i princip fortfarande offentligt. Och behöver bemötas offentligt - åxå av dem som är inom tu-man-hand-räckhåll.

Kommentarer
Postat av: Fredrik Norberg

Personligen tycker jag att all offentlig debatt är bra. Dessutom är det ju kanske så att någon annan är intresserad av samma diskussion som vi för...

2005-10-01 @ 16:25:28
Postat av: Anna SW

Ja Stig, det var intressant. Hur privata kan vi vara här på bloggen egentligen? Bäst man passar sig. Fast jag hoppas att det inte var whiskeyn (som jag aldrig tog) som fick dig att fundera... Trevlig helg! /Anna SW

2005-10-01 @ 16:26:08
Postat av: stig s

Det var inte virren som föranledde mina funderingar. Ditt val av sort godkänner jag helt.

2005-10-01 @ 22:58:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0