en riktig matarvecka

Så är det fredag kväll och man får pusta lite efter en brutal arbetsvecka. Två av de tre närmaste arbetskamraterna inom folkhögskolans "kyrk-sektor" befinner sig i USA. Det gör att det blir fler lektioner för mig som hade turen att få vara hemma och kamraten som först denna höst till en del av sin tjänst anslutits till "kyrk-sektorn" och inte var med om uttagningen i våras. För mig var det tur att vara kvar i Sverige och inte vara tvungen att fokusera på förberedelseseminarier och sådant just i höjd med att pappa dog. Men många lektioner blev det. Och i flera olika grupper.

Så veckan har bestått av givande samtal med muslimska invandrarungdomar, genomgång av delar av Gamla testamentet bland gymnasiestuderande vuxna, lektion om själavård i en grupp inom ramen för Särskilda AktivitetsGArantin samt en massa Bibelkunskap inom Svenska kyrkans grundkurs.  På det har konfirmandhjälpledarutbildningen startat i samverkan med Älvsby för-samling och nåt fackligt planeringstugg skett tillsammans med rektorn.

Förutom timmar med mig har grundkursen dessutom åtnjutit lektioner i etik med skolas rektor samt ett halvdussin timmar om mission med kamraten. Så grundkursen är mör, utschasad, tuggad och utspottad. Och själv känner jag mig stimulerat sliten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0