en god nyhet!

En god nyhet!
Från Centern!!
Otroligt!!!

I mitt blogginlägg dagen cyklar av den 8 november förra året skrev jag om en debatt som följde på att Sverige med en aktiv nej-röst agerade mot Palestinas upptagande i UNESCO. Palestina kom dock med i alla fall trots vårt, USA:s och andras aktiva småsinta motstånd.

I inlägget spekulerade jag om regeringspartiernas hållning med följande ord:
På samma sätt (som tidningen Dagen) är det med ”Krist”demokraterna som av hänsyn till 4%-nivån inte tydligt markerar tilltron till den så kallade tvåstatslösningen med ett successivt framväxande självständigt Palestina. Skulle man göra det skulle ytterligare en del av de få väljare man har ta sin mats ur skolan. I Folkpartiet också nära 4% är det väl den anti-palestinska hållningen det enda som återstår av ett gammalt frikyrkofärgat så kallat frisinne. Moderaterna tyckte säkert frågan var av mindre vikt och avstod från att tillsammans med oppositionen köra över sina småpartier. Centern har aldrig begripit sig på utlandet.

Idag ändrar jag uppfattningen i citatets sista mening.
Centern byter fot och det avslöjas i en artikel i Dagens Nyheter – här. Läs den artikeln. God argumentation!
Förvånad och glad säger jag: Det var oväntat!

Det är inte helt otroligt att åtminstone delar av Moderaterna nu följer med. Carl Bildt – Lundin Oil eller inte – har faktiskt erfarenhet från Balkan av konflikter och konfliktlösning och kan tänkas vilja följa Centern. Då finns det en än tydligare majoritet i Riksdagen för att Sverige positivt skall bemöta Palestinas önskan om att bli en fullvärdig medlem i FN.
Äntligen!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0