vvs1602 vrålsol

 

 

När jag skriver detta är det tisdag morgon. Eller kanske förmiddag. Jag har inte ens (ännu) här å bloggen publicerat vvs1601 – utan snus. Men kommer att göra det senare under dagen strax före detta inlägg. Receptionen i hotellet har trådlöst nätverk och dit skall jag gå vad det lider.

 

De blogginlägg jag skriver härifrån Björkliden får rubriker av gemensamt utseende. Beteckningen vvs16 och ett par siffror till finns alltid innan ett mer beskrivande ord. Det var igår jag kom på den brukliga rubrikgemensamheten. Med vvs menar jag då naturligtvis inte det förkortningen vanligtvis står för: värme, ventilation och sanitet. Här betyder det i stället vår-vinter-semester – ehuru jag faktiskt inte har semester utan mer någon sorts kompenserande arbetsuppgiftsbefrielse.

 

Vi gick på tur igår!

 

En lång skidtur i vindstilla strålande sol. Med bil till Abisko och sedan på isen söderut längs med Abeskoeatnu. Här och var hade isen spruckit och madammen plurrade lite stillsamt – men inte mer.

 

Vidare västerut in i Gorsavaggi men i mitt fall inte ända fram till Kårsavaggestugan. Åkningen in var väl i alla fall gott och väl över en mil och med sammanlagt ungefär ca 300 höjduppåt. Det betyder inte speciellt brant alls, bara med inte en enda liten deci till skänks. Visst och sant hade vi de decimeterna till godo när vi skidade tillbaka men då var ju mina armar som överkokt spagetti. Ingen stakförmåga alls.

 

Men det var en skön dag. Vi var ute mellan 10 och 5 och vädret var toppentoppen hela tiden. Hemma i stugan dusch och sedan promenad ner till Gammelgården för att äta. Vi iddes ju inte laga mat själva. Och där var det stängt. Måndagsstängt. Gammelgården har museiöppet – typ.

 

 

Därför upp till hotellet – alltså mer backe. Och middag där vid åtta-tiden. Renytterfilé, kantareller, potatis och rött. Lingondricka alltså. Fick in en liter sådant och en liter vatten. Allt sveptes utan senare behov av toa. Det vätskeintaget säger också något om hur dagen varit, den dag som gör att idag ansiktet lyser rött.

 

Madammen stack nyss till backen.

Jag går till hotellet för att blogga.

Sedan sticker jag ut lite på skidor jag också.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0