i biskopens sinne

Vad biskopar i allmänhet tycker i olika frågor är inte lätt att veta. Vad en enskild biskop anser är inte alltid heller lätt att ha insikt i. Ofta är deras uttalanden i tal eller skrift ganska fåordiga. När sedan citat- och bedömningsmaskinister kortar ner det blir allt ännu mer fragmentiserat och så kallade ”debatter” om vad den eller den egentligen påstått landar i rent spekulationsutbyte.

 

Just spekulera är vad jag skall göra nu. Spekulera över vad som i dessa dagar rör sig i sinnet hos Hans Högvördighet Biskopen av Nordkalotten alias Hans Stiglund i Luleå. Det är vanskligt att göra så. Vem kan utröna en annan människas tankar? Men jag tar risken.

 

Det pågår slutspel i ishockey. SHL kallas det. Konservativ som jag är föredrar jag, liksom att jag anser att Windows 38 var ett förträffligt program, benämningen Elitserien. Nu har de fyra semifinallagen två och två spelat 4 av max 7 matcher. I det ena finalparet figurerar Skellefteå som har 2-2 i matcher mot Växjö. Igår kvitterade Luleå till 2-2 mot Frölunda. Spännande så det förslår.

 

Låt mig för sydländska läsare nu göra detta extra tydligt.

Två av de inblandade lagen hör hemma i Luleå stift.

Fullt tänkbart men ingalunda säkert är att finalen vad det lider blir en helt inomstiftig historia. Jag, en ringa präst i skogen mellan Skellefte och Lule älvdalar, tycker det skulle vara helt eminent. Eller mer vulgärt uttryckt: Skitkul!

Jag tror dessutom att min genuint hockeyintresserade i Haparanda uppvuxne biskop i sitt sinne hyser samma tankar. Kanske också parat med förhoppningen att vid nästa biskopsmöte kunna uppträda med ödmjuk återhållen hockeyrelaterad kaxighet.

 

I eftermiddag möter Skellefteå Växjö igen.

I morgon Frölunda Luleå.

Jättespännande slutspel!

 

Och om finalen så småningom blir inomstiftig – vad finns då i biskopens sinne?

Jag spekulerar: Tror Skellefteå, Hoppas Luleå. Och vet: Älskar Asplöven!


Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Vad säger bloggaren själv, pite syd eller pite norra?

2016-04-09 @ 09:52:37
Postat av: bloggaren själv

På Facebook länkar jag till mitt bloggskrivande. Där kommenterade en person och påtalade att det rimligen måste vara Windows 98 jag menade. Helt rätt.

2016-04-09 @ 19:17:21
Postat av: Tobbe

Av elitserielagen håller biskopen på Luleå. Där sviker hans påtvingade neutralitet honom. Vi såg det ju med egna ögon när vi tillsammans med honom gick på en Lule-Skellefte-match.

2016-04-09 @ 20:27:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0