fåfänga steg?

 
När jag för drygt ett år sedan böt arbetsplats hamnade jag i ett arbetslag som just var i färd med att försöka gå sig i form. Året innan hade flera i gänget utrustats med stegräknare för att under en månads tid hålla reda på vart enda litet steg i tillvaron och mata in det någonstans på internet. En tävling hade det varit och nu var det dags igen och saken propagerades för med en entusiasm som fick mig att undra om det var ett anställningsvillkor att vara med. Hur som helst deltog också jag och kom tvåa i tävlingen – som bara när allt kom till den bittra kritan fick fyra deltagare*.
 
När tävlingen var slut fortsatte jag att noga dokumentera mina mått och steg. Jag gjorde det varje dag. Annan rörelseaktivitet typ cykling eller skidåkning schabloniserades in till ett värde av 7000 steg/timme. Varje kväll skrev jag in resultatet i en fil i det OpenOffice-program som närmast motsvarar Windows´ Exel så som Bill Gates gett oss det. OpenOffice är inte lika avancerat men har det jag bemästarr så sammanräkning skedde varje månad, snitt per dag togs fram och multiplicerades antalet steg med 0,8 kom distansen sådär på ett ungefär. Frid och fröjd i ett år drygt.
 
Så igår kväll när jag skulle skriva in söndagens fotvandringar öppnades inte filen. Meddelandet i bilden kom i stället. Tragik! Allt traskande rent fåfängt – eller?
 
Jag hittade ett fel-i-filen-reperations-programs-demo på nätet men det fixade bara halva innehållet. 17 dollar kostar det att (kanske) få allt. Därför kvider jag nu en vädjan till alla datanördar i läsekretsen: Vet någon hur man g r a t i s kan fixa till det? Jag är tacksam för tips.
 

*  Kyrkoherden var med och kom trea. Ursäkterna för de två andra prästerna som fegade ur vara bara dåliga. Jag hittar inte min stegräknare! sa Brunetten. Jag vet inte hur man byter batteri i min! sa Blondinen. Slappisar! sa Måns – alltså jag.

Kommentarer
Postat av: Pär

Maila filen till mig så ska jag se vad jag kan göra!

2014-03-31 @ 20:33:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0