ett par saker

Måndagen 10 februari var det i Lokala Världsbladet alias Piteå-Tidningen en insändare med rubriken Älvsbyns församling vill satsa på ungdomarna. Insändarskribenten är bloggkompisen Johnny Lestander – länk i listan långt ner till höger – och texten var med någon glosa utbytt samma som han publicerade på sin blogg en halvtimme in på den 26 januari. Alltså kan insändaren läsas här. Artikeln som åsyftas fanns i PT den 20 januari och kan läsas här. Flitiga och noggranna läsare av denna min blogg vet också att jag då och då här berättar om sådant som hör samman med saken.
 
Hur skall man hantera insändare?
Det är en fråga som kyrkan och andra ibland ställer sig.
Ska man besvara dem eller tiga av dem?
 
Själv är jag nog för att man – nu snackar jag kyrkan – skall vara mer på alerten och delta i samtalen på tidningarnas insändarsidor. Anonyma utbrott av låg halt kan man väl lämna därhän – kanske – men namnundertecknade funderingar bör få en respons. Därför blir det nog insändarförfatteri i morgon tisdag – alltså senare idag.
 
Har du överlevt?
Frågan ställdes idag till mig på biblioteket.
 
Det är väl ganska uppenbart eftersom jag är här tänkte jag och jag tror jag sa det också. Hon som frågade var en av bokutlånarna och mamma till en av gossarna på helgens läger. Han hade tydligen varit belåten när han kom hem – men trött. Och mamman konfirmerade jag när jag i unga år var församlingspräst på orten. Exakt viket år det var i hennes fall minns jag inte men det bör röra sig runt 1980, kanske något senare.
Också det gången överlevde jag – liksom hon som låter sin son som hon rimligen älskar över allt förstånd utsättas för samma konfaprälle som hon själv drabbades av.

Kommentarer
Postat av: bloggaren själv

Idag onsdag har ett svar på insändaren sänds till Piteå-Tidningens insändaredaktion.

2014-02-12 @ 17:16:13
Postat av: SSu

Piteå-Tidningens insändarredaktion. Åh. Jag hade velat läsa!

2014-02-12 @ 21:06:45
URL: http://stigsundstrom.wordpress.com
Postat av: bloggaren själv

Idag torsdag kom mail från PT. Insändaren var för ordrik. Efter språklig sanering och en och annan strykning skickades ny text.

2014-02-13 @ 20:35:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0