oj! långbyxor!

I år har jag sen semester. Orsaken är att uppdraget att vara med i sommarkyrkan var på fyra veckor med början direkt efter midsommar och till och med söndagen den 20 juli. Direkt efteråt påbörjade jag min ledighet med att ta ut en del innebrända lediga dagar och så småningom ren semester. Sånär som någon dag betyder det att jag nu varit ledig i tre veckor och för första gången är vädret så att långbyxor blir lämpligt klädesplagg. Äntligen!*

 

Det är alltså mulet idag och bara 17 grader plus, andra veckan i augusti. Det kan det väl i och för sig vara vilket år som helst men sommaren som helhet har (hitintills) varit remarkabel. Som sommaren 1914 ungefär – om man nu skall vara dysterkvist i stället för solstråle.

 

Madammen i mitt liv började sin semester en vecka innan jag gjorde det. På måndag återvänder hon till jobbet för att om knappt två veckor vara ledig drygt en vecka till. Jag har semester också nästa vecka för att sedan vara i selen mån-tis-onsdag innan jag också är ledig igen enär det är då vi reser till Samos.

 

Sammantaget blir detta en lååång sommar! Två veckor i tjänsten i Turkiet månadsskiftet maj-juni, värmen mördad runt Midsomer, soligt och varmt under arbete och ledighet i juli och än så länge i augusti, Grekland till sist. 1 september börjar arbetet om på allvar – och då skall det väl ändå vara höst så att jag dagligen får ha långbyxor!

 


*  Helt 100% sant är det inte. I Björkliden – nu snackar vi fjällvistelse! – var jag långbrallad. En sen kvällspromenad kändes det bäst så liksom vid vår lite finare middag en kväll i hotellets restaurang.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0