59 cm och fullt hus

Under någon månads tid har man i Cooperativabutiken härstädes ägnat sig åt rejäla ombyggnationer men nu börjar det vara klart. Positiva förändringar, mer varor, nya frysar och kylar med luckor och dörrar. Fräscht! Det enda marginella och bagatellartade problemet är att man hittar ingenting. Allt har fått andra latser i affären än förr. Var har ni gömt ….? har jag frågat personalen många gånger.

Nu är ju detta i och för sig inget stort problem. Normalt skall det ju handlas bara till mig och madammen i mitt liv. De flesta helger ansluter yngste sonen men mestadels är vi två. Bara. Lappen med förteckningen över vad som skall köpas anger inte fler grejer än att man hade klarat sig utan lapp. Kvittona blir nästan kvadratiska.

Nu är det inte normalt, storhelgen till ära. Yngste gossen anlände om onsdagskvällen. Idag Långfredag kring 12 kom den äldre av sönerna med fästmö och tvåårigt barn – Tyra. Senare på eftermiddagen anlände äldsta dottern, nyss fyllda 29. Fullt hus alltså. Bara den yngre av töserna har annan vistelseort denna helg – liksom flickornas kavaljerer. Fullt hus i alla fall. Därmed full rulle. Inte minst för farmor som punktmarkeras av den lilla.

Med så mycket folk i huset för några storhelgsdagar blev skärtorsdagskvittot från den ommöblerade butiken hela 59 cm långt. En smärre tapetvåd – typ. Och länge länge länge fick vi leta det som lades i vagnen...

Av någon obegriplig anledning vaknade jag vid 6-tiden i morse. Vårvintersolen gassade in i fastigheten. Det var minus 8 ute. Faktiskt funderade jag då att ta mina skidor och ge mig ut på en promenadskidåkningstur i arla morgonväkten. Men funderade bara. Valde att läsa en stund i stället och somnade om vid ½8 och sov i tre timmar till. Med den andravakningstiden och så mycket barn- och barnbarnsrusch på ingång blev det radions Långfredagsgudstjänst i stället för Älvsby kyrka. Radion är visserligen ett surrogat men ändå något. Viss förtröstan har jag ändå i det faktum att kollegan som ansvarade för gudstjänsten – om jag fattat predikoturerna rätt – är den kollega som på sin blogg brukar lägga ut sin predikan. Med lite flax kommer jag – kanske – kunna läsa den där. Fast inte än. Jag kollade nyss.

Till sist: Besöksstatistiken på min blogg har förändrats. Märkbart fler intittare. Jag gissar att det beror på det jag berättade om i inlägget ny länk – dagens kyrka. Välkomna skall ni vara ni som är nytillkomna läsare! Vi 12 som fått vara med i dagens-kyrka-portalen har här och var beskrivits som kyrkliga debattörer vilket nog är mer eller mindre sant. Min blogg har aldrig varit en renodlad kyrktyckblogg utan har innehållit lite av varje. Och så skall det förbli. Detta inlägg visar det. Väl bekomme!

Bilden? Klicka på den så blir den större och ni ser fruktdisken i den nyombyggda affären.


Kommentarer
Postat av: Kyrkvärd som var där

Coopera lär ha nyinvigning 19. april.

Jag tänker inte avslöja vad predikan innehöll bara att den var bra. Här dock lite smakprov i form av retfullt lösryckta ord: högkammade skotermattor, djupsnö, facebook, komma till tro, allra heligaste, snöre kring vristen, rämnade, Sven Lidman.

2012-04-07 @ 07:56:37
Postat av: Tobbe

Så sant, så sant! Det där sista om din bloggs karaktär. Men när du väl ger dig in på att debatera kyrkligt = kritisera den kyrkliga överheten i lokal, regional eller nationell variant, då skrädder du normalt inte orden. Väl värt att uthärda lite meditationer över norrländska konsumbutiker i väntan på pärlorna:)

2012-04-07 @ 09:32:46
Postat av: bloggaren själv - en uppdatering

Vad gäller en förhoppad predikan på kollegans blogg meddelar jag läsaren att följande dialog utspunnit sig på Facebook:

Han hade skrivit: ”Långfredagsgudstjänst i Älvsbyn 11.00. Sedan ekumenisk vandring genom byn till Filadelfia” och ett par personer uttryckte ”gilla” till detta.

Jag skrev som kommentar: ”Jag hade förhinder. Väntar på predikan på din blogg.”

Han har svarat: ”Denna gång får du vänta. Det finns ingen text, det kändes bäst så.”

Min replik blev: ”Rekonstruera ur minnet! Skriv manus i efterskott! Blogga!!”

Det är läget...

2012-04-07 @ 13:03:47
Postat av: SSu

Ok, kyrkvärd som var där. Med dina lösryckta ord kan jag rekonstruera så att även prästkollegaochstorbloggaresomINTEvardär kan få sitt lystmäte tillgodosett... Någon gång, någonstans. Kanske på min blogg i morgon:-)

2012-04-07 @ 22:40:19
Postat av: SSu

Stig! Efter att ha tillbringat ett par timmar framför Ipaden i syfte att skriva ner min predikan kom jag till slut i mål. Ett ovanligt långt blogginlägg som jag bara tänkt hänvisa till här. Faktum är att jag kom väldigt nära orginalet från långfredagen. Men när jag skulle publicera krashade mitt bloggverktyg "blogsy", varpå hela predikan försvann.

Det var väl en tanke med det också. Jag gör dock inte ett nytt försök. :-/

2012-04-08 @ 00:36:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0