paltlördag

Igår ställdes resekosan mot Luleå. De numera därstädes boende sönerna hade gaddat sig samman till förslaget att det skulle kokas palt i yngste sonens lilla lya. Visligt nog flyttades projektet till den större lägenheten där den äldre av pojkarna bor tillsammans med barnbarnet Tyra och hennes väna moder. Förutom att de alla tre finns där har också den lägenheten en anständigt fungerande fläkt vilket ur nedimmningssynpunkt inte är helt fel när massa palt skall kokas.

På något vis blir vi alltid – inte helt motvilligt – halvlurade när tockenadära projekt skall genomföras. Potatisen plockas i vårt kylskåp, skalningen sker vid vår diskbänk, knölmalningen medelst vår köttkvarn, insmetningen av vårt kornmjöl i vår assistent och transporten till Luleå med vår bil driven av bensin köpt med våra beskattade medel. Orden vi, vår och våra syftar här på mig och madammen i mitt liv samt sådant som oss tillhör.

Vatten till kokning, salt, morötter och dryck bestods vi dock med dit vi kom så helt lurade blev vi inte. Palten – mycket palt blev det – blev kvalitativt helt OK men av någon förunderlig anledning blev sedan hela den återstående kvantiteten kvar på Porsön, av sönerna uppdelat på de två unga hushållen utifrån deras paltkonsumentativa storlek och behov. Vi fick dock bunken till assistenten med oss hem och det är vi mycket tacksamma för.

En kul dag alltså! Samvaro, mättande mat och bus med den kortaste i släkten – Tyra. Samt intitt också i den yngre gossens enrummare. Givetvis filmades det – som brukligt när farfar möter barnbarnet. Tre minuter styvt. Finns på ANDRA BLOGGEN dvs här. Den hänvisningen räcker för att detta inlägg skall sättas under kategorin Farfar funderar. Och bilden är ur filmen - som dock är i färg.


Kommentarer
Postat av: bloggaren själv

Då jag på Facebook annonserar inlägg jag gör på denna min blogg händer det sig då och då att det på fäjjan kommer kommentarer som lika gärna skulle kunna vara skrivna här - eller i detta fall på ANDRA BLOGGEN vilken hänvisas till i inlägget ovan. En sådan Facebooks-kommentar kom från en av barnbarnets fastrar som ibland kommenterar här under signaturen "K". Hon skrev:

"Yngsta medlemmen i Terrorgruppen Flabbande Näbben. Snyggast, sötast och bäst är hon också."

2011-01-23 @ 18:53:44
Postat av: Anonym

Kan den däringa halvluringen bero på att ett fånleende sedan ett drygt år har fått fäste i nunan din och därigenom blockerar signaler upp till och i hjärnkontoret vilket i sin tur gör att dylika fintar lyckas

2011-01-23 @ 21:22:51
Postat av: bloggaren själv

Halv-lura sina föräldrar kan barn. Det senaste årets fånleende har orsakats av ett barnbarn. Sådana hel-luras man av.

2011-01-23 @ 23:21:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0