bloggpolicy 2

Detta inlägg är det andra i kategorin Bloggpolicy och skrevs 20111220.

Från den 20 december 2011 börjar jag förhandsgranska kommentarer till inlägg på min blogg. Jag tycker det är trist att måsta göra så.

Bakgrunden till mitt beslut är att den hållning jag önskar kommentatorer ska ha här på min blogg respekteras dåligt, i synnerhet när en del kommenterar vad jag själv skrivit om konflikten och situationen i Palestina och Israel eller när jag publicerat översatt material därifrån.*

Givetvis handlar detta inte om åsiktscensur. Det handlar om att jag tar till förhandsgranskning som ett nödvändigt ont för att bromsa personer, som utan egna bloggar andra kan välja eller avstå från att läsa, genom utrymme på min blogg kör egna agiterande race utan eller med mycket lös koppling till vad jag själv skriver om, därtill ibland i rent ovänlig ton.

Detta innebär inte att någon individ är portad! Det betyder bara att kommentarer som spränger de ramar jag angett i inlägget bloggpolicy 1 inte publiceras och att det generellt kan ta tid innan kommentarer blir synliga. 


*  Vill man i detalj se vad som lett fram till beslutet kan kedjorna av kommentarer till bland annat inläggen etnisk åtskillnad? och tro och politik 1 tjäna som exempel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0