knäppkallt

Ordet köldknäpp måste komma av att det kan vara knäppt kallt. Galet kallt. Ute alltså. Och just nu är det knäppkallt. Kallare än 30 och jag känner mig inte ens kallad att gå till brevlådan för att se om det kommit några nya räkningar. Samtidigt är det vackert ute. Solen skiner på Rackberget vilket kan ses på bilden jag just tog medelst mobiltelefon och publicerade på ANDRA BLOGGEN.
Lämplig stugsittardag alltså i begrundan över tidens långsamma gång och en och annan trivialitet.

Aktuell trivialitet som kan förefalla bagatellartad men är kronisk och återkommer år från år som ett levande inslag under perioden slutet av december till början av januari är att jag och madammen i mitt liv vid kvällstida släckning av julgransbelysning väl bägge praktiserar metoden lätt utskruvning av liten seriekopplad lampa men väljer att göra detta på olika platser i granen. Inte olika varje gång men madammen använder ett lågt sittande lätt snedställt ljus medan jag föredrar ett i armhålehöjd rakt stående. Inget stort problem egentligen eftersom belysningen slocknar i vilket fall. Strulet uppkommer bittida om morgonen då lätt sömndrucken person skall treva i mörker bland grenar och bollar efter rätt kontaktpunkt.

Med julgranen så småningom tänd och kaffekoppen i näven brukas knäppkalla dagar till ingentingligheter av mångahanda slag. Det blir lite TV, lite Internet, lite Lokalt Världsblad, lite julklappsboksläsning och lite annat. Vad gäller det näst sista har jag just genomplogat första delen av Nordstedts Sveriges historia. Bokverket planeras omfatta totalt 8 volymer men bara de två första har än så länge kommit av trycket. Volym 1 omfattar då tiden 13000 f Kr till 600 e Kr och berättar på ca 500 sidor om allehanda utgrävningar, fynd och teorier om vad som hänt i det område som så småningom skulle bli Sverige och befolkas av svenskar – vilka dessa då är. Om det är viktigt att läsa om detta vet jag inte men det är i alla fall intressant. Senast man gjorde ett motsvarande samlingsverk byggde det på forskning som nu är ca 50 år gammal och mycket har fyndats sedan dess – inte minst i norra delen av landet.
Ett par av de snälla barnen gav pappan denna uppdatering i julpaket. Inte illa!

Kommentarer
Postat av: Jan Andersson

Kan det inte vara så att det "knäpper" i allt som krymper av kylan, hehe?Jag har hört att det anse vara "elfarligt" att hålla på och skruva ur lamporna för att släcka, varför är jag inte säker på dock.Förstår däremot till fullo om du är lite sömndrucken med tanke på vilka dygnsvanor du verkar ha ;-)

2010-01-07 @ 17:49:04
URL: http://jrabaggis.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0