konspirationsteori

Vad har du för konspirationsteorier kring dethär då?


Så frågade mig en av mina arbetskamrater igår. Jag kommer inte ens ihåg vad frågan egentligen syftade på, eftersom den är en del av hans och mitt kollegiala umgänge. Inte sällan söker vi överträffa varandra i konspirationsteoretiskt tänkande och rör oss då på mycket vida fält alltifrån den globala kapprustningen till vem och vilka dunkla motiv som ligger bakom att det ibland inte finns pepparkakor till kaffet på lunchen. Läsaren kan av detta ana att det hela tiden är frågan om allvarliga saker där vi anar illistiga krafter under ytan - inbitna konspirationsteoretiker som vi är.


Förförra veckan överraskades jag om tisdagskvällen med att det sändes dubbla avsnitt av serien LOST. Trevligt. Verkligen trevligt.


Förra veckan var det likadant. Kändes trevligt till att börja med men runt midnatt, en god bit in i kvällens andra avsnitt, ville det som somnas ifrån hela härligheten och efter tre - säger tre - vardagsrumssoffenickatillningar kände jag mig så borta att jag omlokaliserade min utmattade lekamen till sovrummet för intagande av mer stadigvarande slummerläge.


Ikväll blir det också två avsnitt.
Och därtill säsongsavslutning!!
Helt oförhappandes!!


  • Jag ser konspiratörer bakom alltsammans!
  • Jag ser bakom arrangemangen subversiva element som söker beröva mig och åtminstone en person till* veckans mest hägrande TV-inslag!
  • Jag ser krafter som vill undertrycka en medial höjdpunkt som får tittaren att ställa sig filosofiska grundfrågor kring tidens och rummets förhållande till elektromagnetiska kraftfält invirade i olika människor förutbestämda öden och bestämmelser!
  • Jag ser att det i dolda utrymmen finns ett hemligt oLOSTigt sällskap som till att börja med skapade säsonger så korta att lejonparten av året blev LOSTlöst.
  • Jag ser att steg två av deras agerande blev att flytta programtiden från den tidpunkt tidigare år fixerat - onsdagar 2100 - till en mycket senare timma samtidigt som man genom att lägga det veckodagen innan försökte skapa illusionen att programmet sändes tidigare.
  • Jag ser deras steg tre - dubbelavsnitt så att man på tre veckor skulle hinna smussla förbi upplevelser som i normal takt skulle tagit 1½ månad att avnjuta. Och allt detta för att utplåna Sawyer, Kate, Hurley och alla de andra och låta dem försvinna in i en reva i rumtidskontinuet.

Är det inte upprörande??


I alla fall är det nu 52 minuter kvar till kvällens första avsnitt.
Till det andra och sista 107 minuter.



Lost-fanet var tidigare preudonym för bloggaren hanna johnselius - länk till höger.

Kommentarer
Postat av: Tobbe

När du ändå är på G kan du väl säga hur många minuter det är kvar till nästa säsongs första avsnitt.

2009-06-16 @ 22:28:17
Postat av: Pär

Ett ord Stig: Hårddiskbox. Med vilken all TV-underhållning kan avnjutas i ditt eget tempo, och med enkel förbispolning av reklam (något jag alltså helst "avnjuter" i ett extremt högt tempo).



Så om man vill dra en växel till på konspirationsteorin - TV sänder dubbelavsnitt på varandra sådär för att mer hårddiskboxar ska säljas...?

2009-06-16 @ 23:30:16
URL: http://teologinorr.wordpress.com
Postat av: bloggaren själv

Intressant detta att näst intill det enda som får det att LOSTna vad gäller kommentarer på denna blogg är just strax-innan-noteringarna inför programmen. Till de två ovanstående, varav åtminstone Tobbe mig veterligt är till LOST oomvänd, vill jag säga: "Det är fel!! Man kan inte göra så!!"

Jag menar att i detta saknades ögonblick beräkna när återkomsten sker är som att med tidtabeller och teckentydarnit söka räkna ut när Herren kommer. Det är fel!! Man kan inte göra så!! Det gäller bara att vara redo!! Inga jämförelser i övrigt.

Jag menar också att vissa saker skall tas emot färska, när det händer likt Kalle Anka till jul och en OS-final i ishockey. Att låta det gå förbi, magasinera företeelsen, och i efterskottets trygghet och bekvämlighet bara konsumera är som att be först när man i detalj vet hur bönesvaret blivit eller likt Tomas tro först när man ser. Det är fel!! Man kan inte göra så!! Inga jämförelser i övrigt.



2009-06-17 @ 08:29:02
Postat av: Tobbe

Nu börjar det ju LOSTna. Så ska det låta när du predikar också!

2009-06-17 @ 23:58:45
Postat av: StenHuggarn

Hej!



Har startat en liten smidig webbring som sammanfogar våra kristna hemsidor och bloggar! Gå med du med och sprid ditt budskap, öka även trafiken till din sida.



Webbringen heter Frälsaren.



/StenHuggarn.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0