författarskap?

Jag såg på TV. Igår. Liksom många andra dagar. Men den här gången var det ett gammalt avsnitt av Morden i Midsomer. Förunderligt egentligen att det bland alla kanaler man har finns så mycket svammel att tillflykten blir just gamla avsnitt av den serien.

 

Hela intrigen denna gång var några mord i samband med en bya-högtid. Det är fullt av sådana högtidligheter just i Midsomer. Utomhusfestligheter som utan någon som helst vettig anledning samlar hela socknen till obskyrt firande. I sammanhanget kommer alla dunkla drifter – avund, svek, otrohet, utpressning, hämnd, förskingring. Som leder till mord. Igår tre-fyra stycken.

 

Denna gång var det en amatörernas författarfestival som var händelsernas orsak och miljö. Grannskapets mest lovande tänkbara framtida författardebutant skulle premieras. Vem det blev blir ju en bisak. Dock fick det mig att fundera om jag inte skulle börja författa. Alltså skriva nåt. Vettigt.

 

Då radar en massa frågeord – interrogativa pronomen heter det visst – upp sig.

 

  • Hur? Det har jag nog en aning om. Ingen särskilt svår sak. Det handlar ju mest om att pekfingervalsa över ett tangentbord. Ingen match!
  • När? Nu eller om ett par år när jag fyllt 65?
  • Var? I förhyrd författarlya på Samos eller insnöad i fjällen? Eller hemma i bostaden? Här finns flera tänkbara alternativ.
  • Varför? Det interrogativa pronominet finns, noble Bloggläsius, inget svar på. Eller kanske flera. Tjäna pengar – det är uteslutet! Uttrycka sig själv – vilket skitprat! Berätta just min historia – hur spännande är den på en skala? Högst tre personer skulle vara intresserade inklusive fru och fyra barn.
  • Vad? Den stora svenska romanen – nää! Kunskapsrik faktabok – då måste man ju veta nåt. Fantasy – genren är dålig som den är i alla fall. Kyrklig satir – här finns onekligen stoff men så humorfri som den kyrkliga världen stundom är leder det bara till att folk som inte fattar anmäler till domkapitlet.

 

Så det blir nog inget författarskap. Inte nu.

Mer än ett och annat blogginlägg.

Och det ger inget Nobelpris – inte ännu i alla fall.


Kommentarer
Postat av: bloggaren själv

Här kommenterar ingen. På Facebook där jag gör ”reklam” för mitt bloggande reageras det inte heller. Bara tre ”gilla” och sedan dessa kommentarer – författarnas initialer inom parentes:

(NS) Kristen actionkomediroman direktanpassad för TV-serie eller film.
(AÖ) Du är en fullfjädrad skriftställare!
(EB) Ha Ha morden i Midsommer , byn borde vara nästan tom på människor numera efter alla mord :-). Jag har tröttnat på serien.

2016-10-18 @ 22:54:53
Postat av: Johnny Lestander

Som upplysning så finns bloggen j-lestander ej mer utan är förpassad till de sälla jaktmarkerna. Däremot finns en nyöppnad sådan som kallas sannerligen.bloggplatsen.se

2016-10-21 @ 14:55:46
URL: http://sannerligen.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0