lek-luther

Nästa är år det ett så kallat Reformationsjubileum. Det är 500 år sedan Martin Luther tog fram hammare och spik, något som startade Reformationen. Hur det skall firas eller minnas eller högtidlighållas är ännu ur min synvinkel okänt. Det jag vet är att en massa höjdare från olika så kallade lutherska kyrkor kommer till Lund i forna Öst-Danmark och att påven avser att ansluta till sällskapet.

 

Ordagrant betyder väl re-formatio närmast åter-formning även om det ibland får klangen av om- eller vidareformning. Jämför man med andra liknande ord blir väl åter starkare än om eller vidare. Restaurera betyder ju återställa och renovera ungefär åter göra som nytt.

Jag hoppas reformationsminnet blir ett restaurera och renovera, återställa och återskapa, utifrån Bibel och Bekännelse, inte förändra efter nutida teologiska kyrkokanslimodeflugor. 

 

Varför skriver jag kort om detta?

Svar: Ny-prällen hade en leksak på sitt skrivbord. En Playmobil-Luther. Jag tyckte den var kul och ville publicera bilden.


Kommentarer
Postat av: Rebellas andra

Varning: leksaks-Luther har dåligt grepp om sin Bibel! Han tappar den jättelätt.

Här finns en del exempel på vad man kan göra med sin leksaks-Luther, i ett hushåll som har tillgång till fler playmobil-gubbar.
http://blogg.svenskakyrkan.se/vandravagen/category/luther/

2016-06-11 @ 02:37:37
URL: http://https://rebellasandra.wordpress.com/
Postat av: bloggaren själv

Länken i "rebellasandra" var kul! Rekommenderas.

Men här hemma skulle jag inte riskera en Luther-playmo. Antingen hamnar han hos sondottern i hennes pyssel med sina fastrars gamla dockskåp eller hos de pirater de smås pappa och farbror pysslade med.I bägge fallen kan ju reformatorn komma bort eller befinna sig i vad som i nutiden skulle kunna anses vara ur genussynpunkt skum miljö.

2016-06-11 @ 10:25:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0