västerut 2016-04

Att komma för långt västerut var inte så galet. Faktiskt.

 

Som jag berättade i förra bloggposten hamnade vi på onsdagskvällen i Hellesylt dit vi inte alls tänkt oss. Vi skulle ju egentligen till Geiranger för att därifrån efter två nätter – alltså på fredag – ta oss norrut längs Trollstigen med Trondheim som slutmål för den dagen. Men vi blev alltså kvar i Hellesylt i stället.

 

Det var egentligen lika bra. Idag – det är torsdag kväll när jag skriver – var det kanonfint väder. Plus 28 när vi gick en längre vandring i böns omedelbara bergs- och skogsomgivningar med engelsmän överallt. Sådana var det gott om enär ett kryssningsfartyg med 1200 passagerare låg i hamn.

Till kyrkan hade flera sökt sig för att titta och vi kom i slang med ett par från Nottinghamshire. Robin-Hood-country, you see! sa kvinnan. I know. I´ve seen the cartoon! blev mitt svar.

I souvenirbutiken slet och drog gubbar och kärringar i alla de mer eller mindre puckade pinaler som finns i sådana bodegor. Och ute i terrängen längs den vandringsled vi sedan gick fanns också folk vi kom i samspråk med. Trevligt. Blev att prata engelska till och med i affärerna där expediterna bad oss släppa svenskan. för att inte måsta bängla med ett språk till.

 

Vi kom väl att gå knappa två mil idag. I skog och mark och i den lilla byn. Mycket god rekreation. Klart bättre än en turistfälla överlastad med sevärdheter man bara måste tillgodogöra sig.

Vi kom fram till att vi gillar sådana ledigheter. Visst var Barcelona för några år sedan intressant och trevligt men hamnar hästlängder efter det småskaliga Samos. Hellesylt i Sandarne kommune verkar vara som Vidsel i förhållande till Älvsbyn – typ. Men med 1200 landstigna turister som tillägg.

 

Imorgon bitti tar vi färjan första fjorden till vänster för att hamna i Geiranger. Då är vi på ursprungsrutten med Trondheim som slutmål för dagen. Kanske blir detta publicerat först då. Eller ännu senare. Internet på vandrarhemmet vi bebor är grundtrögt.

 

Publiceringen av detta sker strax efter midnatt mot lördag i Trondheim. När det sker finns mycket mer att berätta men det får komma vad det lider. Jag måste sova också.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0