tisdagviloaktivitet

Det är just nu onsdag ganska mitt på dan första veckan av madammen i mitt livs semester. Men jag är i selen. Fast inte igår. Då var jag arbetsuppgiftsfri vilket skapade full dag.

 

Fordonet rattades mot Luleå. Värmen var sådär extra äkta norrbottnisk som det blir när den på kartan översta landsändan också har det högsta temperaturen. Igår blev det +26,0 i Älvsbyn viket var två tiondelar närmare fryspunkten än den plats i östra delen av länet som kom att hamna på topp.

 

Så varmt här gör att kustresa blir behaglig. Och bad. Så vi for till Storsand, Luleälvens östra sida strax nedströms Gammelstad. Tyra och Adrian – med föräldrar – var där. Barnbarnens pappas Luleå-boende syskon mötte också upp.

 

Varmt, skönt och förödande långgrunt – som bilden av mig och mina två söner visar.

 

När vi liksom inte orkade mer värme for vi åt lite olika håll. Lille Adrian med fader skull klippas, fastern och farbrodern behövde göra olika ärenden. Tyra och farmor och farfar – det är jag – hade ett par timmar att slå ihjäl innan vi alla skulle återförenas för att äta. Så vi for till Hägnan i Gammelstad. Åt glass. Gungade. Tittade. Och hoppade höskulle.

 

Sedan mat och hemfärd för att ta emot folk. Under dagen hade nämligen madammens 08-boende lillasyster med signifikant viktig annan person nu på semester i Västerbottensfjällen kommit på att de bara var knappt 40 mil bort och nog ändå kunde titta förbi innan de vände söderut. På kvällen kom de. Prat och umgänge till runt 1 då jag dröp av. Skulle ju på kollegium idag på morgonen.

 

I bilen ned till Luleå samtalade vi om vad tidningarna just berättat – att 10000 fler än vanligt begärt utträde ur Svenska kyrkan under juni månad. Jag kommer att återkomma med mina teorier om orsakerna. Jo! Pluralen är rätt uppfattad. Jag har ett par förslag. Men inte nu. Snart kommer gästerna hem från en tur på byn och jag hinner inte blogga mer. Tyra och Adrian kom just genom dörren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0