rosen växer inte?

Igår kväll när det på allvar började regna – en tillfällig skur hade innan gjort oss genomvåta när vi tog en skogs- och kyrkogårdspromenad – såg himlen från vår balkong ut som det antingen skulle bli åska och regn eller en invasion från yttre rymden. Inga vidriga aliens har dykt upp men vatten i stället. Därför är det nog bäst med ett frågetecken i rubriken. Man kan ju aldrig veta.

 

Men idag förefaller det ändå som om fuktskadan i halltaket inte växer vidare trots nu ett idogt regnande sedan igår kväll dock har det inte varit frågan om slagregn och hårda vindar som i lördags, bara vanligt sommarregn som det verkar att avrinningssystemen på tak och förstukvist klarar av att hålla undan.

 

Jag tänker/hoppas så utifrån att jag igår kontaktade ortens lokale Plåt-Niklas och berättade om lördagsläckaget. Sedan han meddelat att han är på sin första semestervecka som åtföljs av ytterligare tre trodde han ändå av min berättelse kunna ställa en diagnos. Sådär blir det kring många tillbyggda förstukvistar. Det är – här sa han en fackterm jag glömt – som inte håller undan mycket vatten i motvind. Ring mig om fyra veckor.

 

Så inregnad i fastigheten har jag tillbringat min arbetsuppgiftsfria tisdag. Läsning, städning, nätsurfning, lite TV. Och funderingar kring både det ena och det andra.

 

Funderingar värda att blogga om?

Jag vet inte – men jag kan ju presentera en meny:

  • För en del år sedan sa en person till mig: Stig. Du har ju funnits som präst här i Älvsbyn i 30 år – vad har det blivit av det? En lite läskig fråga särskilt som det gått 8 år till.
  • Sluta tidigare, jobba längre, pensioneras 2018 vid 65?
  • Nyckfulla och totalitära ”väckelserörelser” i relation till mitt eget sammanhang.
  • Boken som kom med posten idag?
  • Den bok som nedhämtad från vindan faktiskt lästs ur idag.
  • Skall det aldrig sluta regna?
  • Samos, Kreta eller.....? Ungefär första veckan i september – typ.
  • Att nästan inga – regelmässigt nu bara ett 30-tal – dagligen läser min blogg.
  • Kaffe – nu eller om ett tag?

Sådär har det hållit på denna ”lediga dag”.


Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Om VI ädla blogläsius får bestämma så torde nästkommande bloggning innehålla någon av de tre översta posterna!

2016-07-05 @ 21:24:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0