bmv-idiot!

När jag publicerar detta är det måndag första lediga veckan sommaren 2016. När jag skriver – åtminstone en del – är det söndag kväll. Jag har hamnat i Järvsö där den yngre av döttrarna bor. Vi, jag och madammen i mitt liv, är denna gång tilldelade sovstugan där herrskapets trådlösa nätverk är svagt och instabilt. Inne i huvudkåken fungerar det mer pålitligt. Därför sker publiceringen i morgon.

 

Hon for ner före mig, madammen. Tog tåget torsdag kväll. Tidigare samma dag hade svägerskan men sambo, de som kom om tisdagen, farit. Och onsdagen hade det varit fullt hus enär alla barnen som bor i Luleå plus en fästmö och barnbarnen dykt upp för att träffa sin moster. På onsdag hade jag arbetsuppgifter. Liksom torsdag fram till lunch ungefär.

 

Fredagen blev jättetyst. Bara jag i fastigheten och arbetsfri dag. Klar kontrast mot stimmet tidigare under veckan. Av hänsyn till nattskiftsarbetande granne avvaktade jag fram till två-tiden med motorgräsklippning och hann precis med slåttern innan den dagliga regnskuren kom. I övrigt en stilla dag.

 

Likaså lördag fast jag hade i uppgift att sammanviga två par – det var allt. Men en av vigslarna blev tvåspråkig. Bruden var svensk kvinna boende i Kanada där han var ortsbo  – tack och lov i den delen av landet där man inte talar franska. För hans familjs skull fick han frågan på engelska – svarade Yes! – och gav sina löften på sitt modersmål. Då jag gillar att utmana mig själv och ville att hans hitresta familj skulle få en släng av sleven blev mitt tal till brudparet på engelska.

 

Sedan började min ledighet.

Jag fick sen semester detta år. Det passar mig väldigt bra. Samtidigt har det inneburit att vårterminen känts lång. Då förra sommarens semester var tidig har det faktiskt blivit ett 53 veckor långt arbetsår då vi också varit snävt bemannade. Visst gillar jag mitt arbete men måste ändå vidgå att jag känner mig sliten – har 57 plustimmar. Fem veckors tajmaot skall bli skönt. Gissningsvis kommer då hösten att kännas kortare liksom våren innan den tidiga semestern nästa sommar. Allt kommer liksom då att jämna upp sig – typ.

 

Strax efter sju om söndagsmorgonen startade jag min färd. Halvvägs mellan Älvsbyn och Järvsö ligger Örnsköldsvik och strax norr om den staden finns min moster. Hon är mitt mellan 80 och 90, inte så jättevig i kroppen men vital i skallen så man nästan blir avundsjuk. Paus hos henne några timmar och sedan väg vidare. Och det var då jag kom att utsättas för den på-insidan-om-omkörning med tillhörande trängning och broms som gett detta blogginlägg dess slagkraftiga rubrik. Knäppskallen i Audin som BMW-föraren tydligen kappkörde med förtjänar också att nämnas – och benämnas Idiot!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0