margot inte ensam

Vad gäller fackförbundet Kommunal med representation och lägenheter och porrstjärnor tycker jag bara det är pinsamt. Att överheten aldrig lär sig – sedan må det vara politiker, företagsledare, fackfolk eller vad som helst.

Margot Wallström nämns i sammanhanget som hyresgäst i en fastighet ägd av Kommunal. Olika uppgifter snurrar om den saken, huruvida det är en ”affär” eller inte, men det är inte den saken detta inlägg gäller. Där anser jag bara enkelt och simpelt att mygel är klandervärt vem som än myglar – om de gjort det.

 

Med rubriken margot inte ensam syftar jag på något annat kring vår utrikesminister. Det som väckt Israels vrede* och belackares iver här hemma. Hennes uttalanden och att Sverige erkänt Palestina och att tanken det förekommer ”utomrättsliga avrättningar” kan behöva undersökas. Jag syftar på vad jag igår läste här i tidningen Haaretz – på nyhetsplats. Jag finner det intressant och upplysande och hoppas att andra också gör det – särskilt en del kristliga typer som bestämt sig för att bara ha tidningen Dagen som informationskälla. De kan ju därigenom få intrycket att MW representerar någon sorts antiisraelisk särmening, inte folkrätt demokratier emellan. Google translate gjorde grovgörat, jag putsade texten.

 

 

EU:S NYA FÖRSLAG TILL RESOLUTION SKILJER STARKT MELLAN ISRAEL OCH BOSÄTTNINGARNA PÅ VÄSTBANKEN

 

Israel arbetar frenetiskt för att blockera en väntad resolution som beräknas bli publicerad på måndag, en resolution som topptjänstemän säger skulle kunna leda till ytterligare sanktioner mot israeliska bosättningar.

 

I helgen gör Israels utrikesministerium sista desperata ansträngningar för att blockera en kommande EU-resolution som betonar skillnaden mellan Israel i sig och de territorier som intogs under sexdagarskriget 1967.

Antagande av resolutionen kan leda till nya sanktioner mot israeliska bosättningar på Västbanken, säger högre tjänstemän i Jerusalem och europeiska diplomater till Haaretz.

Resolutionen förväntas bli  publicerad på måndagen vid avslutningen av det månatliga mötet i the Foreign Affairs Council som är sammansatt av utrikesministrarna från de 28 EU-länderna.

Resolutionen väntades till att börja med bli relativt återhållsam men formuleringarna i blev hårdare när det gäller Israel under torsdagens session på EU: s högkvarter i Bryssel, enligt ledande israeliska tjänstemän.

 

Europeiska och israeliska diplomater som har sett det senaste utkastet har gett Haaretz dess huvudpunkter:

Utkastet betonar den skillnad EU gör mellan Israel och bosättningarna. "EU kommer att fortsätta att entydigt och uttryckligen göra åtskillnad mellan Israel och alla områden ockuperade av Israel 1967", säger utkastet.

"EU: s avtal med staten Israel gäller endast staten Israel och inte bosättningarna. EU och dess medlemsländer är eniga i sitt åtagande att säkerställa ett fullständigt genomförande av befintlig EU-lagstiftning och avtal som gäller för produkter från bosättningarna. EU bekräftar sitt beslut att märka produkter från bosättningarna och anser inte att detta är en bojkott av Israel, en sak som EU motsätter sig. "

Utkastet säger att EU kommer att överväga att vidta åtgärder för att hålla tvåstatslösningen vid liv. "EU kommer att fortsätta att noga följa utvecklingen på marken och dess vidare konsekvenser", säger utkastet. "EU kommer att överväga ytterligare åtgärder för att skydda en livskraftig tvåstatslösning som ständigt urholkas av nya fakta på marken."

 

Utkastet stöder Frankrikes förslag att en internationell stödgrupp inrättas för att främja den israelisk-palestinska fredsprocessen och att sammankalla en internationell fredskonferens i syfte att starta regionala flerpartsförhandlingar mellan Israel, palestinierna och arabstaterna.

Utkastet innehåller en indirekt hänvisning till det lagförslag angående Icke-Statliga organisationer (NGO) som av Israels justitieminister Ayelet Shaked verkar för och jämställer Israels agerande när det gäller NGO med att den palestinska myndigheten. "EU är oroat över försöken att kväva det civila samhället på båda sidor", säger förslaget.

Utkastet välkomnar framstegen i utredningen av morden på de tre medlemmarna i en palestinsk familj utförda av judiska terrorister i byn Duma, och fortsätter att uppmana Israel att åtala nybyggare som använder våld mot palestinier. Utkastet uppmanar också Israel och palestinierna till "proportionell användning av våld."

 

En högt uppsatt tjänsteman i Jerusalem sade att israeliska ambassadörer i alla europeiska länder samt de inom EU-institutionerna i Bryssel arbetat hela torsdagen och fredagen i ett försök att mjuka upp det förslag till resolution som främjas av Sverige, Irland och, i viss mån Frankrike.

Från och med nu, har de ansträngningarna inte varit framgångsrika.

 

Ambassadörer för de 28 EU-länderna kommer att mötas igen på måndag morgon, strax före Utrikesministerrådets, för att diskutera utkastet till resolution. Det kommer att följas av en ytterligare diskussion på utrikesministernivå.

"Utkasten har blivit allt hårdare och allvarligare från ögonblick till ögonblick," sa den israeliska tjänstemannen. "Svenskarna och irländarna driver på och det verkar som om våra vänner inte kan motstå dem. Tyskarna försöker hålla linjen men lyckas inte."

Tjänstemän i Jerusalem betonade att accepterande av resolutionen i dess nuvarande form skulle bli en annan juridisk anledning för de europeiska länder som försöker separera Israel från territorierna.

Konsekvenserna kan bli allvarliga, sade de, och kan leda till ökade sanktioner mot bosättningarna.

"Det kommer att bli svårt att stoppa initiativ från de europeiska länderna mot bosättningarna", sade en tjänsteman.

 


*  Hon förargade ju Saudiarabien tidigare. Intressant just att de två länderna är lika snarstuckna när någon påtalar något om dem och att det land som (falskeligen) brukar framhållas som Mellanösterns enda demokrati diplomatiskt agerar som regionens mest tvärtemotdemokratiska – typ.


Kommentarer
Postat av: Sven Andersson

Vi kan inte gissa vilket politiskt parti du röstar på?
Ledsamt att tänka på partipolitik,när man läser kyrkliga bloggar.

2016-01-20 @ 17:16:48
Postat av: bloggaren själv

Jag tycker Sven A skall läsa innantill!

I bloggens "rubrikhuvud" står nämligen under sammanskrivningen av mitt för- och efternamn: "En alltigenom privat och personlig blogg..."
Min blogg är alltså INTE en specifik kyrklig blogg - även om jag är kyrklig och inte sällan skriver om sådant.

Dessutom: Bra att ni (vilka?) inte kan gissa hur jag röstar. Självklart. Jag ger ju inte någon ledtråd i min text. Vad gäller lägenheten skrev jag "mygel är klandervärt vem som än myglar – om de gjort det" och det ger ju ingen riktning.
Och gäller det oron över utomrättsliga avrättningar" finns ju enligt uttalandet denna vecka hela EU:s politiska skala att välja mellan - typ.

2016-01-20 @ 23:22:07
Postat av: Anonym

Läs och jämför dagens blogg: hakansunnliden.blogspot.se
Denna blog är ej med i "dagenskyrka" men synnerligen kyrklig.
Bli inte arg! M V H / Sven

2016-01-21 @ 17:40:23
Postat av: Ann-Katrin Roth

Man kan bara gissa hur du röstar, Stig. ( men nog lät det som om du en gång blev fly -1234 om någon kritik mot Lars Ohly) Men det är ingens business vad du röstar på. Gissa är fel, vare sig det handlar om personer eller agerande. Nu ignorerar Wallström palestinska ledningens, även Abbas, alldeles öppna judehat, de som hyllar knivdåden, och som kommer ut helt öppet med att fortsätta "kampen" och "befria" israeliska städer. Antingen vill hon inte se eller så saknar hon empati för terroroffer. Det ser både judefienligt och israelfienligt ut. Sedan gissar hon att det sker utomrättsliga avrättningar, baserat på redan kompromissade eller biased källan, förre High commissioner på UNHCR. Ju me hon talar, desto mer visar hon enfilig sida. Kan hon inte försöka fördöma terrorvågen som uppmuntras och hyllas av Abbas? Detta finns så väldokumenterat att hon inte behöver gissa. Osmaklig bias mot enbart den judiska staten! Men nu blir du väl 1234 igen?

2016-01-29 @ 19:26:36
Postat av: bloggaren själv

Margot W har uppmanat till stopp av knivdåden och uttalar empati för lidande på alla sidor. Hon "gissar inte" att det förekommer utomrättsliga avrättningar men uttalar oro över att så sker. Den oron bygger hon på nyhetsflödet som ofta meddelar att den eller de som skadat en eller ett par israeler dödats på fläcken utan att omhändertas och ställas inför rätta - vilket anständiga demokratier söker göra. De nyheterna skapar en oro MW och svenska folket delar med bland annat EU, FN, Vatikanen och rörelser i Israel självt.

2016-01-30 @ 00:37:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0