intressantifikationer

Den sista tiden har det hänt saker som jag ibland brukar blogga om.

 

Till exempel har folkpartiledaren – förlåt! I avsaknad av folk och till sådant hörande vett bytte ju partiet namn till Liberalerna – ”debatterat” med Svea Rikes utrikesminister som då yttrade att oproportionaliteten i antalet döda i den sista tidens oroligheter i Palestina-Israel föranleder undersökningar angående eventuella utomrättsliga avrättningar. I ”debatten” motsade ickefolkpartiledaren Janne B inte detta – vilket kan vara värt att notera.

 

Israels regering reagerar (givetvis) oerhört förnärmat. Säger att MW inte får komma till landet. Med rent mjöl i påsen hade man inte gjort så. Då hade man kunnat visa att undersökningar pågår – typ. Dessutom låtsas man som bara Sverige är de enda som har undringar i saken – vilket inte är fallet.

 

Men tillbaka till Janne B. Han måste ha minnesluckor eller andra motiv. Eller så är det jag som har dåligt komihåg. Jag kan nämligen inte erinra mig att han kritiserade och näst intill regeringskrisade när hans borgerliga utrikesminister Calle Bildt i sanning inte var någon Calle Blid i kritiken mot Israel. Jag fann en bra text om detta i en annan blogg – här.

 

Präster blir ofta sjuka. Särskilt de som är kvinnor. Ett nyhetsinslag om saken hittar du här. Orsaker diskuteras också. Jag håller i sak med men tror att det kan finnas fler trådar i väven. Kom gärna med synpunkter i kommentarsfältet.

 

Vi hade personaldag igår. Vi hade den i Luleå. Bra tankeutbyten fram till 16.00 då arbetsdagen var slut – och vi gick på hockey! Såg Luleå avrätta Skellefteå. Njutbart.

 

Vi erbjöd biskopen en biljett men han visade sig upptagen.

Det var tråkigt, sa vår biljetthandläggare. Men vi är inte i knipa. Folk står i kö. NN – en präst i Piteå – är intresserad. Men han håller ju på fel lag.

Men Oj så förargligt! sa biskopen och tog i sin kalender. Undrar om jag ska boka om.

Men det gick inte.


Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

fanns det ingen prelat i stiftshuvudförsamlingen som ville ha ?
just ja det är ju (s)aik:are och modoiter så bort det

2016-01-16 @ 01:08:45
Postat av: Pär

Har smått irriterat mig på rubriksättningen om prästers sjukskrivning. "Sveriges farligaste jobb" är ju rent skitsnack. Det kan man bara påstå från en väldigt privilegierad position. Men visst, stor risk för sjukskrivning finns. Tänker på alla undersköterskor som sliter med tunga lyft och liten lön. Där kan vi tala farligt jobb.

2016-01-18 @ 13:52:35
URL: http://medium.com/%40parbring

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0