snart midsommar

Men det märks inte.

På temperaturen alltså.

Maj månad var kallare än normalt. Början av juni har inte varit somrig heller. Blåsigt. Regn sådär var annan dag. Temperaturen knappast över +15 någon gång. Första halvan av första semesterveckan således lite ruggig – typ.

 

Men myggen kom idag. Eller märkte jag idag. Satt ute en stund för att läsa och märkte av de blodtörstiga små liven. Hade sommaren varit normal skulle vi varit bekanta sedan 10-14 dagar och med knotten i antågande nu. De brukar vara framme vid midsommar.

 

Med sommaren väl förankrad runt Egeiska havet är det bara att söka sig tillbaka till vinterns glädjeämnen och packa bilen för snö och skidåkning. Vi far i morgon. Till Riksgränsen. För att åka slalom i midnattssol. Gissningsvis utan mygg.

 

Lite pinsamt är det att som norrbottning hela livet med undantag för tio terminer i Uppsala nödgas erkänna att jag aldrig sett midnattssolen. Ljusa nätter är jag van vid och gillar skarp men Helios ovan synranden dygnet runt har jag ännu inte erfarit. Skall bli kul. I sanning något att skriva om i kategorin Speciella resor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0