midnattssol 1

 

Framme!

 

Så är jag då i Riksgränsen vid riksgränsen mot Norge. Jag är på en av mina Speciella resor. I ren kapitulation för den sena sommaren for vi – madammen, yngste sonen och jag – tillbaka till vårvintern. Lång resa.

 

Packade bilen med skidor å allt och stack vid ½2-tiden i eftermiddags*. Framme drygt 6 timmar senare. Den övre bilden visar hur världen öppnar sig väster om Kiruna**. Den andra lilla hur bilen ser ut rustad för midsommar.

Efter att ha inmundigat var sin portion närande uppstekt palt skall vi om en timme vid 23-tiden åka slalom i, vad det verkar, mulen midnattssol och 8 plusgrader. Intressant.

 

Hur det blir med publiceringen av det jag skriver här skall hållas osagt. Det kan dröja tills dess vi kommer hem på söndag*. Kanske kan det ske redan under tiden vi är här. Om jag får tid.

 

Här gör jag ett tillägg vid 16-tiden dagen efter. Internet i den lägenhet vi bevistar är svagt. I hotellets lobby bättre. Där är jag och därifrån publicerar jag.

 


*  Bovar och banditer göre sig icke besvär med radhuset i vår bortavaro. Fastigheten tillses av reslig man med hund.

**  Vanligen brukar blogginlägg från detta område prydas av en aktuell bild av Lapporten. Jag tog en sådan genom sidofönstre när vi passerade Abisko men använder den inte här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0