mer än 100

 

 
Bil på min födelsedag!

En variant på Lotta på Bråkmakargatans sagoboksrop*.

 

Jag konstaterar det bara. Det blev bil på min födelsedag.

Nästan hela dagen. Vi kom hem igår vid 18-tiden.

Så vi är hemma nu. I Älvsbyn alltså.

En av mina Speciella resor är över.

Och sistbebloggas här.

 

Flera gratulationer inkom den 21:a, årets ljusaste dag.

Grattis! med kram från madam och som på plats i Riksgränsen.

Telefongrattis från de andra tre barnen.

Mer telefon – min moster – samt SMS från svåger.

108 varianter på Grattis via Facebook – folk av många kategorier och sorter.

Nya stövlar i paket. En butelj skotsk destillerad läsk. Allt till nytta och glädje.

Och idag via fäjjan ett par senkomna Grattis**.

Tack till alla!!

 

Efter att ha varit borta en midsommarhelg är det inte SÅ mycket post att gå igenom. Endast Midsommaraftonens utgåva av Lokala Världsbladet vilket på grund av avisans allmänna tunnhet gick fort. Dock vill jag ändå ur det bladet till dig, noble Bloggläsius, förmedla tvenne ting.

 

1: Först krönikören Torbjörn Karlssons Midsommaraftonsdrapa – en del

 

Jag mår illa av kungafjäsk

 

Midsommarafton! Den bästa dagen och jag är full av förväntan. Det ser till och med ut att bli bra, nå ja, väder. Med tanke på hur vädergudarna stormat och gått på den senaste månaden så är varje liten förbättring upphöjt till bra.

Minns förra sommarens midsommarfirande i regn, kyla och isande nordanvindar. Det var en pärs, till och med myggen frös ihjäl.

 

Jag har full förståelse om du är fullt upptagen med att förbereda dagens firande och så kommer jag och stör, men jag är lite magsur och lätt illamående efter de senaste veckornas mediacirkus.

Man blir det när kollegor förvandlas till krypande maskar som underdånigt tassar och svassar för våra kungligheter. Det är ingen hejd på inställsamheten i de utslätade intervjuerna som saknar varje uns av journalistisk grund.

 

En bilintresserad ung man med guldsked i mun som är född till prins gifter sig med en kvinna av folket, en föredetta utvikningsbrud. Nej, det där var elakt mot Sofia, hon verkar vara en rar flicka. Men snacka om att media gick igång.

Svt sände nio timmar från bröllopsdagen. 150 personer var i tjänst och det krävdes 36 kameror och 20 kilometer kabel för att ro det i land.

Kvällstidningarna tryckte upp 100-sidiga bilagor och gjorde allt för att överträffa varandra med bombastiska och imbecilla dumheter.

Vi hann bara pusta ut så krystade en prinsessa ut en kotte till. Jättegullig, absolut, men ännu en som jag måste försörja. Och då är jag inte ens pappa till barnet.

 

Det är 2015 och vi låtsas vara moderna kritiskt tänkande människor, men uppenbarligen är det många som kissar på sig av monarkins påkostade PR-jippon. De senaste åren har detta okritiska vurmande för våra blåblodiga översåtar fullkomligt exploderat.

Det är tveklöst skickligt iscensatt, men jag kan helt enkelt inte förstå hur fria människor nedlåter sig till allt detta krypande.

 

Sedan går han vidare med ett par citat av Vilhelm Moberg om det kryperi monarkin skapar hos människor som borde vara fria, demokratiska och moderna. Och jag håller med TK!

 

2: Väderkartan inför helgen.

 

Kolla bilden!

Klicka på den blir den större.

Färgfel eller var prognosen så dyster?

Kallare än minus 20 i hela landet!

 

Med detta startar jag min andra semestervecka.

I morgon kväll kommer barnbarnen. De skall utan föräldrars närvaro förgylla, förkrylla och förbrylla farfar och farmors semestervecka.

 

 


* Mycket populär högläsningssaga för Tyra, 5 år.

** Fast ett av dem var nog egentligen inte senkommet. Skrevs på kvällen rätt datum i USA och landade här efter midnatt vår tid.


Kommentarer
Postat av: Alma-Lena

Som nybliven monarkofob håller jag fullständigt med TK.

2015-06-23 @ 05:09:44
URL: http://barockbloggen.blogg.se
Postat av: Alma-Lena

Alltså, förr var jag bara republikan, nu vet jag bättre=)

2015-06-23 @ 05:10:16
URL: http://barockbloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0