visa konfirmander 1

Grundupplägget för när jag har helger med arbetsuppgifter är: Var annan.

 

Då jag har fredagar som varje vecka återkommande uppgiftsfria dag blir det så att var annan vecka får jag en tredagarspaus men var annat bara en kort andhämtning. Detta är helt OK.

 

Men var annan är som sagt ett grundupplägg. Då och då bryter speciella arbetsuppgifter eller annat rytmen så att det blir till att byta mellan helgerna. Även det är helt OK. Ibland kan också saker stöta till så att ett arbetsuppgiftsfritt veckoslut helt eller delvis de facto ”brinner inne” – permanent eller för ganska oöverskådlig tid framåt.

 

Helgen i månadsskiftet januari-februari var tre uppgiftsfria dagar.

Den 7:e-8:e var jag i selen med bland annat en Begravningsgudstjänst av en man jag hade som konfirmand på 1980-talet och en Högmässogudstjänst i Vidsel.

14:e-15:e skulle då enligt rytmen vara off duty men den Internationella dagen jag skrev om den 20:e  gjorde att lördagen togs i anspråk – planerat och känt sedan lång tid. Krasslig kollega – hon jag på bloggen brukar kalla Brunetten – innebar att även söndagen blev uppgiftsfri dag med Högmässogudstjänst i Älvsbyn på Fastlagssöndagen. I år var det dessutom så att just den söndagen var Pensionärernas dag, ett speciellt baluns med annons och möjlighet att anmäla sig till lunch efter gudstjänsten.

 

Nu torde någon undra: Vad har detta med rubriken visa konfirmander att göra?

Lugn! Bara lugn! På mitt omständliga, ordrika och långsamma sätt kommer jag att ta mig fram dit. Läs vara vidare!

 

Förra helgen den 21:a-22:a var en planerad i-sanning-i-selen-helg med alla konfirmander på övernattningsläger i Vidselskyrkans olika rum och krypin. Hela långa lördagen var jag där men annan krasslig kollega gav justeringen att Brunetten blev ensam präst kvar i söndagens gudstjänst med ungdomarna. Jag tog i stället över Blondinens förkunnelseuppdrag i gudstjänsten på EFS i Älvsbyn.

 

Men detta veckoslut är jag arbetsuppgiftsfri och såg fram mot tre goda sovmornar på raken. Den drömmen sprack redan på torsdagseftermiddagen då barnbarnens hulde fader telefonerade och undrade om farfar – alltså jag – hade möjligheten att om fredagen dyka upp och vara med Tyra som i hängigt skick hämtats hem från dagis. Japp!

Således före sju på morgonen bakom ratten för att göra nytta. Tösen var inte hängig alls men då hon är 5 – fyller 1 mars – kan hon tidvis vara en ganska lugn pysslande liten flicka. I tanken Farfar kommer! hade lillebrodern som snart blir 3 valt att göra det smickrande att också dumpa dagis. Att säga att han i friskt skick är stillsam vore att blåljuga. Kvalitetsfredag med barnbarn alltså. Värt en missad sovmorgon!

 

Kommen såhär långt i min text lägger jag in siffran 1 i rubriken. Återkommer.

 

Bilden? Sonens instruktioner till TV- och DVD- för att medge Barn-TV, Herrstafett mm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0