flera nya tag

Den 18:e skrev jag. Idag är det den 23:e.

Om man inte skriver på sin blogg blir det färre som läser.

Och de få som läser får mindre att läsa.

Kanske därför blir de färre. Typ.

 

Men nu blir det (kanske) nya tag vid den nya datorn vi just köpt.

Jodå! Så är det! Ny mackapär av modernare snitt. Utan Windows XP som varit programmiljö för hemmets bägge maskiner och förklarats oacceptabelt för framtiden både vad gäller säkerhet och funktioner. Ny modern grej inköp, en jag ännu inte riktigt fattar mig på och som därför de facto går långsammare än de gamla. Men det beror på förarfel.

 

Vi är igång med arbetet på allvar – på jobbet.

Ett drygt halvår har församlingens Ungdomsprojekt pågått. I förra veckan skrev jag en hel del i projektets loggbok. Trots ambitionen att skriva minst en gång i kvartalet har inte mycket skrivits tidigare. Det var definitivt läge att komma ikapp. Efter att ha berättat om konfirmand- och ungdomsarbetet samt en del ting som angränsar till de fälten hösten 2013 och våren och sommaren 2014 slutade jag loggboksanteckningen med ungefär följande text:

 

I skrivande stund har följande gjorts inför arbetsåret:

  • Det har varit en återträff på kvällstid för dem som konfirmerades i våras.
  • Kyrkans Unga har börjat med samma strukturella situation som tidigare. Ett par gånger har bara 3-4 utlandsfödda men inga svenskfödda ungdomar mött upp. Denna vecka kom och gick närmare 30 personer under kvällens lopp. Verksamheten söker med det antalet personer inte sitt berättigande men väl sina former.
  • Högstadieskolorna har besökts och information med inbjudan till konfirmandverksamheten har getts till eleverna i årskurs 8. De aktuella hemmen har brevledes fått samma information.
  • I Vidsel kom 12 ungdomar (av 17 i klassen) till inskrivnings- och informationsträff. Gruppen kommer att samlas onsdagar kl 15-17 med start i nästa vecka.
  • I Älvsbyn där högstadiet har tre stora klasser i årskurs 8 mötte ca knappt 30 upp vid introduktionen. Tisdagar 14.30-15.30 har tagits i anspråk för den verksamheten.
  • En inbjudan att delta i en Konfa2-grupp har skickats till de som konfirmerades i våras. Givetvis mötte man också dessa i skolornas korridorer. I Vidsel kommer dessa att kunna mötas parallellt med när deras ett år yngre kamrater har sin konfa-läsning. I Älvsbyn planeras det så att de samlas på sin ”gamla konfatid” onsdagar 15-17.
  • de i årskurs 9 som inte konfirmerades förra läsåret har fått skriftlig inbjudan att ansluta detta år på verksamhetens ordinarie tider, inte i egna grupper.
  • Personal från församlingen finns med vid ”Läxhjälp” tisdagar 13-15ca på högstadiet, onsdagar på mellanstadieskolan.
  • En grupp kallad 17+ kommer att samlas första gången söndag kväll 1800 den 28 september. Inbjudna är ”icke döpta kyrkotillhöriga i avvaktan på dop” födda 1996-97, icke konfirmerade i samma årskullar, internatelever vid Älvsby folkhögskola och några till.

I eftermiddag startade så konfasamlingarna i centralorten. Tjugonio föranmälda på listan. En var sjuk, en bortrest, en utebliven. Tillkom tre som inte anmält sig tidigare. Kul att komma igång.

 

I morgon onsdag konfirmander i Vidsel och Konfa2 i Älvsbyn. Det team på fyra som vi är delar upp sig. Jag blir kvar med Konfa2-gruppen som vi inte exakt vet hur den blir. Sedan Mässa i kyrkan 18.30 och därefter Kyrkans Unga. Då dagen börjar med kollegium 8.00 kommer den att anses vara fullmatad.

 

Torsdagen kommer att gå i förberedelsernas tecken inför helgen.

På söndag 11.00 skall jag nämligen predika och celebrera på EFS som ”lånar” en av oss kyrkpräster en gång i månaden. Rimligen bör jag då ha något genomtänkt att säga.

 

16.00 är det sedan dags för Familjegudstjänst med dophjärteutdelning i Älvsby kyrka. Bakgrunden till dophjärteutdelning är att när någon döps i Älvsby församling – baby ung eller vuxen – fästs ett hjärta på ett nät i kyrkan. Till alla som döpts sedan Mikaeli förra året har därför gått en inbjudan till just denna Familjegudstjänst som garanterat blir en ganska speciell historia med spädbarnfamiljer till max på plats för att hämta ”sitt hjärta” Och så många konfirmander som möjligt – kyrkovant folk. Efter gudstjänsten middag i Församlingsgården.

Sedan det spännande kallat 17+ i en första träff för intro och planering. Antal? Ingen aning!

 

Javisst-ja! Lördag kväll skall jag ävenledes förkunna Ordet på EFS där man bestämt sig för att börja (om) att ha dubbelmöteshelg en gång i månaden.

 

Som synes full kubbning! Meningsfullt.

Ledig fredag!


Kommentarer
Postat av: Ola Fernberg

Hej Stig!
Tack för lördagskvällsundervisningen! Missade dessvärre fortsättningen. Får man önska ett inlägg under kategorin "Predikan mm" / Ola F

2014-09-29 @ 23:26:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0