23 och ölfarfar

Det blev resa till Luleå idag. Yngste sonen, Heffaklumpen kallad som liten, föddes den 4 oktober 1991. Hans 23-årsdag var anledningen till resa och firande i hans studentlya på Porsön. Gossens äldsta storasyster med fästman samt storebrodern med sina två barn Tyra och Adrian var med. Barnens moder uteblev på grund av halvkrasslighet. Den yngre av jubilarens storasystrar med sambo saknades också – Björkliden-Luleå enkel väg är ju 44 mil. Hur som helst blev det lasagnemiddag med tårta för 8 personer. Trevligt.
 
Att den yngste hunnit bli 23 känns en liten smula jättemärkligt. Det var ju alldeles nyss han föddes på BB i Boden. Åren går verkligen undan. Utan att hemfalla till mallighet vill jag påstå att reproduktionsdelen i mitt och madammens livsprojekt utfallit till full belåtenhet både i kvantitet och kvalitet. Fyra vuxna personer kapabla och villiga att ta ansvar för sig själva, andra och varandra. 
 
Barnbarnen – alltså kalasanledningens brorsbarn – blir ju då lök på laxen och sätter alltid extra piff på kalas. Med sin snubbelskadade haka nysydd protesterade Adrian hörbart när lasagnen kom på bordet. Tååta! skallade han. Tååta! Det var ju kalas – typ.
När han vad det led sedan fick sin Tååta råkade pappan välta biten på fatet. Det skapade också larm. Det var bara för fadern att äta upp biten själv, göra om och göra rätt.
 
Sedan när han – alltså 2-åringen – efter allt ätande hjälpte till med disken föll hans blick på etiketten till en av de urdruckna måltidsölsbuteljerna. Med klar stämma konstaterade han: Faaffaa! Gissa vem han avsåg. Och jag hade inte ens druckit den ölen.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Nu undrar vi nobla blogläsius vilka Berne och hans moder är

2014-10-05 @ 01:04:34
Postat av: Tobbe

Du måste haft synnerlgen trevligt då du varit en dag på Porsön utan behov kontakta mig (eller har du ringt min tjänstemobil? Den är avslagen lediga dagar)
I vart fall kommer jag ringa dig för att få svar på en fråga som kräver läsning i Biblia hebraica. En ädel konst som du behärskar betydligt bättre än jag.

2014-10-05 @ 20:59:06
Postat av: bloggaren själv

"Berne" är rättat till "Barnens".

2014-10-05 @ 23:18:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0