έν Έφέσω 11 – regnresa

Det mesta kan man göra något åt – men inte vädret.

Olika väder ger helt olika upplevelser av samma sak.

Också den grekiska ön Samos.

 

Även detta andra läger minus två gjorde en dagsutflykt för att få en liten inblick i något nära men ändå annorlunda. De yttre ramarna för resan var samma som i έν Έφέσω 7 med hämtning på hotellet runt 08.00 och återkomst strax efter 19. En av deltagarna var sjuk. Hon hade migrän med blixtrande huvudvärk och ropade intensivt på uuulrik – alltså spydde som en gris. Därför blev också en av ledarna – prästkollegan som här på bloggen kallas brunetten – kvar när vi andra for.

 

Överresan var väl OK trots att det var ca 5 grader svalare än förra veckan – alltså runt +20. På Samos kom en regnskur eller två och det var bara 24 i skuggan. Efter besöket i Sankt Nikolaus, den kyrka vi funnit på ett bra sätt passa vårt syfte, badade några tappra medan andra blåsta på shopping* utnyttjade gratis WiFi på ett café.

 

Några kom glada i hågen och berättade att jag som stod i ”Pytagorastorgets ena hörn också satt på en bänk under ett träd diagonalt över. De pekade oförblommerat – något som ju egentligen är ganska oförskämt – så jag såg mig föranledd att spatsera dit för att samtala med mannen ifråga som hade ganska kraftigt grått hår och skägg i samma kulör. Trevligt utseende alltså.

 

Han var från Schweiz men hade jobbat några år i Sverige för knappt ett halvt århundrade sedan och kunde fortfarande en del svenska. Han och hans fru skrattade gott när jag berättade att ungdomarna anklagat honom för att vara min dubbelgångare och då jag tydligt genom legitimations- och kontaktplagget prästskjorta givit en föraning av vad det var för slags ungdomsgrupp det var frågan om blev de nyfikna på vad vi gjorde där och varför. Han var drygt 80 så det känns ju lite trist att ynglen av utseendet parallellställde mig som bara är 60 år ung med en så gammal man.

 

Under båtresan hem regnade det. Soldäcket var tomt. Den regnjacka jag faktiskt utan att he begripit varför men på madammens inrådan packat ner var givetvis kvar på hotellet men hade behövts. Alla längtade av båten.

 

Men det blev en bra resa i alla fall.

 

 


*  På Samos har de flesta butiker stängt mellan 14 och 18 – en fin gest som hjälper turisterna att spara pengar. Dock hittade jag ett par butiker för presentinköp till barnbarnen Tyra och Adrian.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0