fjällen 5 – hemkomst

 
 
Nämen!
Nu är väl numreringen i olag?
Titeln var ju fjällen 3 på förra inlägget. Med tillägget ulltottar mm.
Dåskall det väl nu vara fjällen 4. 
 
Ändå är det helt rätt. Jag kommer att skriva fjällen 4 och det skriveriet kommer att handla om fredagens eskapader i Björkliden. Men jag skall skriva det sedan. Inte nu. Kanske i morgon. Eller senare idag beroende på hur man räknar.
 
Igår om lördagen – eller om man så räknar i förrgår – satt vi i bilen som mest hela tiden. Vi plockade ihop, stadade av och åkte hem för att finna hemlika huset varmt som i en bakugn. Värmeböljan som vi i modererad intensiv form avnjutit i fjällvärlden hade under veckan varit än mer intensiv i Älvsbyn. Då fastigheten varit folklös och tillbommad hade det med förlov sagt blivit ganska instängt. 30 grader i sovrummet. Det innebar att det blev ombäddning för sömn på nedre plan i souterrängkåken. Och dopp i älven vid 9-tiden i morse. Innan frukost och allt.
 
Idag under söndagens lopp slog dock åskan till med ett par timmars regn och med det sjunkande temperatur. Nu natten mot måndag är det ”bara” 16 ute och 25 inne – i stället för 26 och 30.
 
Hemresa från Björkliden brukar betyda paus i Kiruna med omnejd. Jukkasjärvi bestod med en bra lunchplats på stranden nere vid gamla prästgården ett stenkast från kyrkan. Bror Hjorts altartavla inne i kyrkan får illustrera resa i flera meningar – vår hemresa, Laestadius egen andliga resa, hela regionens 1800-talsresa från superi och fuffens till försoning och frid.
Värdigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0