fjällen 1 – resan fram

 
På tisdagen reste jag. Madammen hade åkt i förväg redan i fredags. Nu var det dags även för mig. Semesterledigheten hade ju kommit. Ett bra sätt att helt slå av arbetet ur huvudet är att sticka hemifrån direkt. Den bästa varianten av att sticka hemifrån är att dra till fjälls. Vilket fjällresmål som helst kan duga men de senaste åren har Björliden legat närmast till hands. Den yngre av döttrarna bor ju där vilket är besöksanledning nog. Hon och sambon är dock inte här nu – de är söderöver – men deras lägenhet är ju disponerbar.
 
Tisdagsmorgonens Lokala Världsblad alias Piteå-Tidningen innehöll vidstående väderkarta. Riktigt varmt i hela landet. Ungefär som i Grekland och Turkiet. En mer detaljerad Sverigekarta visade att det fläckvis planerades bli varmare än +30 vilket fått SMHI att utfärda värmevarning. Nog så exalterat enligt min mening – som om det aldrig varit så varmt förr.
 
Bil med AC är ändå inte så dumt. Stack runt 10. Mikropausade vid några tillfällen. Var framme ½17. Lite svalare här. Bara runt 25.
 
På SMHI:s hemsida kan jag dock läsa denna text om tisdagens väder:
 
Säsongens hittills högsta temperatur
Ett högtryck täcker Skandinavien och det mestadels soliga och mycket varma vädret fortsätter i flera dagar framöver. I dag har det varit över 30 grader vid flertalet av våra stationer. Allra varmast har det varit i Norrbotten där Älvsbyn haft 31,9 grader vilket är säsongens hittills högsta temperatur. Älvsbyns toppnotering var i dag tätt följd av Boden och Vidsel som båda hade 31.8 grader.
 
Vem kulan behöver resa till Medelhavet!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0