εν Σάμος 00 – utresa

Vi är inte där än. På Samos alltså.
Men vi är på väg. Och har varit det sedan torsdag eftermiddag.
Med blandad dramatik och olika händelser. Det var såhär:
 
På Luleå Airport alias Kallax fastnade madammen i säkerhetskontrollen.
Du har en kniv i handbagaget! var meddelandet. Stämde precis. Den lilla utekniven för täljning av korvpinnar och annat låg i ryggan. Liksom myggmedel. Som tur var fans en av oss känd flygplatsanställt alldeles invid. Barnbarnen Tyras och Adrians morbror stod där. Han stoppade på sig dolken och lovade att lämna den till sin syster med familj. Tyra och Adrians farmor kommer alltså att få tillbaka sina pinaler. 
 
Vi kom till Stockholm där vi hade reserverat hotellrum för två nätter. På Drottninggatan. Hette Bentley's eller nåt sånt. Trevligt. Med inglasad innergård.
 
En tidig tanke hade var att vi skulle tillbringa fredagen som var madammens 60-årsdag med att i all stillhet strosa staden runt följt av en fin middag. Punkt. Inget annat födelsedagsväsen. Vi ändrade de planerna något. Om fredagsmorgonen reste vi i stället upp mot Tierpshållet. Där bor jubilarens moder tillika min svärmor – 84 år – i ett äldreboende. Vad är lämpligare än att fira sin födelsedag med henne vars krystningar är orsaken till det hela? Kul möte. Om än kort.
 
Trots stockningar i pendeltågstrafiken var vi i alla fall tillbaka i Stockholm – vi vet nu varför det heter Stock-holm! – i tid för att inta de reserverade platserna på restaurangen – Niklas på Regeringsgatan. Det var gott! Förskräckligt gott! Dessutom i sanning inte billigt. Tur vi bara var två på kalaset. Stället rekommenderas varmt!
 
Efter detta strosande vi Stockholm by night innan återkomst till boendet som vi efter nattvila och frukost lämnade och tog oss ut till Arlanda. Om ett par timmar är vi i luften för en vecka vi hoppas blir lika givande och tankeväckande som Σάμος-veckan förra året. Flera så kallade ”sevärdheter” lämnade vi obesedda så de finns kvar. Om inte annat så har vi med god litteratur, badbyxor och solkräm samt vår gamla lilla bärbara dator som fortfarande tuffar på med sitt Windows XP. Med hjälp av den ångapparaten kommer jag nog att ägna mig åt författande i kategorien Speciella resor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0