vv07 – hemma igen

Norra Norrlands kustland, inland och fjälltrakter levererar olika årstider samma dag!
 
Vårvinterveckoledigheten är över och vi är hemma igen.
Det är slut med snö, skidföre, vinter och sol för denna gång.
Den så kallad ”våren” betyder brunt, mulet, barmark och lera.
Vette katten vad jag föredrar...
 
Lördagen innebar viss uteaktivitet. Inget bra slalomljus så jag avstod. Molnigheten och lite snöfall ibland skapar vad vi kallar släpljus som gör att alla kontraster försvinner och det blir helt vitt så vitt man kan se. Räddlivad som jag är väljer jag att avstå från utförsåkning i blindo och ägnar tiden åt andra uteaktiviteter – och annat.
 
Söndag morgon var vädret bättre. +4 grader i skuggan och gnistrande sol men en dag för packning och resa. Farmor skulle åka tåg med den lilla medan farfar – alltså jag – och hennes onkel skulle köra bil med alla grejer, saker, pinaler och jox. 12.11 vinkades de två av. Innan för rutan syns de två Greta-Garbo-typerna av dem man ser i reflexen i densamma. Strax innan 18 kom bilen till Luleå och strax efter samma klockslag kom tåget från sol i Björkliden till +2 och regn vid kusten.
 
Vad det led kom vi ett par timmar senare hem till fastigheten. Samma väder som i Luleå. I alla fall var vi i tid för att se sista avsnittet av Lillyhammer – ett annat vinterparadis.

Kommentarer
Postat av: HZ

Det du skrev om den så kallade våren gäller tyvärr hela vintern i Göteborg. Högst deprimerande och jag kan inte förstå när folk härnere klagar när det blir riktig vinter någon kort period. Av någon anledning förväntar sig en del +10, klar himmel och svag vind. Mycket märkligt.

2014-04-17 @ 07:55:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0