vv06 – morgonsex

När jag börjar skriva detta inlägg är det lördag morgon strax efter klockan sex. Den lilla barnbarnstösen ansåg redan ett stycke före nämnda klockslag att det var färdigsussat. Jag som också efter ett tag vaknade har avlöst farmodern som sällskap framför Disneykanalen* – med tillfälle att blogga.
 
Räknar jag efter är detta det sjätte inlägget denna vårvinter mer eller mindre tydligt kopplat till kategorin Speciella-resor. Sjätte inlägget vid sextiden – det blev rubriken morgonsex. Jag undrar om den kommer att inverka på besöksstatistiken. Kanske kommer folk som på nätet googlar efter både det ena, det andra och det sexte att luras hit. Statistiken kommer att ge besked.
 
I det första av den nu aktuella serien inlägg under kategorin Speciella resor (vv00 – inte packad än) skrev jag om resa och ledighet något värt att nu anknyta till: Miljön liksom tiden jag förfogar över och aktiviteterna jag befinner mig i brukar stimulera till olika typer av tankeverksamhet och ibland kan det ploppa ut som skriven text. Och skulle vädret bli dåligt blir det ju ännu mer tid till sådant. 
 
Ha! säger jag. Trefalt Ha!
Så blev det inte alls! Inte den här gången heller.
 
Det var inte så att jag inte var rustad. Det var jag i dubbla mått. Minst.
Nya testamentet på grekiska fanns i ränseln plus en speciell bok designad att dyrka upp grammatiska lås i texterna samt en vetenskaplig kommentar till Efesierbrevet – på engelska. Sådant jox är i min mening den perfekta utrustningen om snöovädersorkanerna skulle slå till och jag timme efter timme dag efter dag skulle befinna mig ostörd ro inblåst i en förhyrd stuga. Som komplement och för variation lades också ett par böcker ungefär kring temat vuxenpedagogik för kyrkligt bruk i bagen. Också viktigt och intressant.
 
Mycket oläst blev det! Och av tre anledningar:
  1. Vädret var ju perfekt söndag till torsdag. Således inget läsande stugsitteri.
  2. Jag fann en annan bok – om Lannavaare-missionen.
  3. Den yngre av sönerna kom inte ensam. Att han under veckan skulle ansluta visste vi men som vuxen inverkar han inte nämnvärt på läs- och studiemiljö om sådan av andra skäl skulle uppkomma – lika lite som hans syster med sambo som bor och arbetar här. Men lilla Tyra kom med! Och hon fyller tid och rum med snatter, skratt, aktivitet och allt.
Tro inte jag klagar! Bort det! Böckerna finns ju kvar till en och annan annan regnig dag. 
 

*  Flickan är djupt försjunken i programmen men jag menar att långa och korta Disneyfilmer numera ingalunda håller halten från fordom. Ytligt, blajigt, pastellfärgat och tredimensionellt dataanimerat. Tacka vet jag när tecknat var tecknat, Snövit graciös, Baloo fyndig och Kalle arg som en bålgeting!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0