påsk-plask

 
text kommer....
 
Så skrev jag tisdag förmiddag då jag satt samman till en de tre bilderna av sonsonen Adrian som ovan pryder inlägget. Nu är det ½midnatt och det är dags att sätta hit mer text.
 
Pojken på bilden kom på Skärtorsdagen och for Påskdagens kväll. Inte ensam. Den lille tvååringens 4åriga storasyster och föräldrar var med. Redan på onsdagen hade barnens onkel, den yngre av våra söner, anlänt och på Påskafton kom – fortfarande sett ur de smås synvinkel – den äldre av fastrarna med sambo. Vi blev ganska mycket folk i kåken alltså. Endast den yngre av fastrarna med sambo saknades.
 
Fast man är så många är det de två yngsta som vill till att dominera. De avgör när och vad som skall ses på TV. Deras hungerbehov styr mattider och i viss mån också vad som äts de olika tiderna. Bra är att de käkar i princip allt så menyn blir inte bara makaroner, plättar och falikorv. Pussel, spel, leksaker finns överallt. Skenor till brio-tåget i farfars finskor till exempel.
 
Den idoga läsaren av min blogg har nog noterat att jag var i arbetsselen både Skärtorsdag och Långfredag. Förkunnelsen från Långfredagen har jag publicerat liksom en snabbrapport från Påsknattsmässan. Lördagen hade jag inga arbetsuppgifter och det var då de två små med farföräldrar gick till lekparken där det bland annat påskplaskades som bilden visar.
 
Givetvis togs fler bilder med ganska enahanda motiv – barnen som verkligen satte färg på helgerna. Då alla rest Påskdagens kväll slog tystnaden till som en bomb i villan. Alldeles öde – och därmed en utmärkt miljö att förbereda Annandagens förkunnelse om vilken man bland annat kan läsa här – återkommer nog med manus.
 
Efter Annandagens gudstjänst idkades friluftsliv medelst promenad hemifrån upp till toppstugan på Rackberget och tillbaka. Fantastiskt väder, fruktstund, smörgås och termoskaffe samt hemma i tid för att se Skellefteå göra det alla väntade: Vinna i fyra raka! Igen!
 
Om en månad reser vi med ungdomarna till Efesos i Turkiet. Sådant skall planeras i detalj vilket tillsammans med en del annat upptog arbetsdagen mellan 7.30 och 16.30. I morgon blir det kollegium, planeringar, en filminspelning, konfirmander, Veckomässa (18.30) och Ungdoms-grupp. Full dag alltså.
Och på torsdag grovplanering av Ungdoms-, konfirmand- och doppastoralarbetet arbetsåret 2014-15. En ganska byråkratisk vecka faktiskt. Känns lite som ett påsk-pladask.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0