ny påskbild

Som illustration till förrförra inlägget med versalrubriken PÅSK!! valde jag en bild som har några år på nacken. Jag har nu ersatt den med en annan i storformat och reducerats den tidigare till en miniatyr. Ändringen är väl på ett sätt onödig men jag valde ändå att göra den.
 
Bägge bilderna är tagna på mamma och pappas grav. Vi brukar sätta dit påskliljor just på Påskdagen – ofta de blommor som delats ut till dem som firat gudstjänst i Älvsby kyrka. Påskliljorna i snön är från ett sådant år.
 
Men i år var det ju ingen Högmässa i kyrkan. Gudstjänsten var gemensam för alla samfund i Korskyrkan. Och jag var inte dit. Efter Påsknattsmässan valde jag att på söndagen leka med barnbarnen.
Så i år tänkte vi köpa blommorna. Men hos alla blomförsäljare var det helt utfiskat. Lika tomt på liljor som graven i Jerusalem var tom på Jesus – typ.
Och i år är det ju dessutom ingen snö kvar.
 
Fast jag löste det på annat vis – fiffig som jag är.
Gula påskvippor ståltrådsfästa på en björkkvist nedstucken i myllan fick bli uppståndelseprydnad på graven, den grav som förutom mina föräldrars födelse och dödsdatum har den psalmvers pappa valde:
 
När, Herre, du oss väcker
den sista morgonväkt
och du din hand utsträcker
att döma jordens släkt,
ljuvt skall din stämma klinga
och oss det budskap bringa
att ingen död mer är.
(Psalmboken nr 150 vers 5)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0