skärpelse!!

 
Det torde vara dags nu!
Att skärpa sig alltså!
När det gäller detta med att blogga – typ.
 
Förra inlägget skrevs den 16:e på kvällen. Ett rent måndagsjobb. Adderar man sju till sexton hamnar man på en måndag igen. Alltså idag. En bloggeridag.
 
Är jag sporadisk är dock läsekretsen trogen och lojal. Till en del. Dagar jag blogginläggar samt dagen efter blir det ungefär 50 olika IP-adresser som inte har annat vettigt för sig än att titta på rubriken till det skrivna. Om de läser min litterära produktion skall vara osagt.
Sedan sjunker det! Jodå! Konjunkturkänsligt är vad det är. Besöksstatistikkurvan planar ut på knappt halva nivån men jag kan konstatera att dag efter dag är det ändå ett tjogtal som inte verkar ha något liv över huvud taget. De gluttar in på bloggen fast inget nytt är att finna. I sanning tappra typer!
 
Min nivå av bloggflitighet och att jag varierar det jag skriver om stimulerar statistiken – har jag märkt. Långa uppsatser attraherar inte – har jag fått höra. Kort och kärnfullt ska det vara och om en sak i sänder – tycker en del. Lättbegripligt utan komplicerade analyser och utan svåra ord. Gärna roligt men inte skarpa utfall av provocerande slag – vill några. Andra efterlyser verbala rundpallar åt håll de gillar.
 
Jag skall skärpa mig!
Jag skall blogga oftare – för det finns grejer i röret.
 
Till exempel var jag och madammen i mitt liv igår på Kulturens hus i Luleå och avnjöt föreställningen Svenskar är också människor av och med Fredrik Lindström. En kul och klurig rackare. Både allvar och skratt i knappa två timmar. Näst intill en humoristisk överdos.
 
Innan föreställningen hade vi ätit middag å lokalt mathak med de i Luleå boende barnen med medföljande personer för att sedan högtidligen slakta en födelsedagstårta hemma hos barnbarnen Tyra och Adrian. Det är deras farmor som fyllt år för en månad sedan men det har inte blivit tillfälle att dar samman klanen innan igår.
 
Inte så mycket i som via den israeliska oppositionstidningen Haaretz har jag fått korn på ett par artiklar vars innehåll intresserar mig och som jag funderar på att i översatt form undfägna läsekretsen med. En artikel är skriven av Israels biträdande utrikesminister och förordar officiell nedläggning av den så kallade Oslo-överenskommelsen. Skrämmande läsning av fredsförstörande extremisttankar med säte och stämma i den israeliska regeringen. Den andra artikeln handlar om att USA som krafteligen och allvarligen ogillar massförstörelsevapen i Mellanöstern nog också måste sluta blunda för den israeliska arsenalen – som ju är nukleär. Men jag har inte kommit till skott med att översätta de artiklarna är. Får se om det blir av. Kanske klickar patronerna.
 
Att elitserien i ishockey bytt namn tänker jag inte acceptera!
SHL uttytt Svenska Hockey-Ligan – vad är det för svammel?
Låter som nåt huligangäng på tunga motorcyklar, inte som en idrottslig serie på elitnivå. Fast heta vad det heta vill – för sydländska läsare vill jag bara nämna att Luleå stift dubbeltoppar tabellen!
 
Detta var axplock av vad jag kunnat blogga om om jag bloggat senaste veckan. Till detta skall sägas att på jobbet händer jätteroliga saker som verkligen fyller mig med iver och inspiration. Om det återkommer jag.
 
PS: Den inläggsobservante kanske ävenledes noterat att min skriveriserie om resan till och vistelsen på Samos inte ännu fått ett tydligt slut. DS.

Kommentarer
Postat av: BR

Undvik att skriva om Israels "bomb in the basement", bäste Stig.
Israel har till skillnad från Iran, inte skrivit under NPT och har därmed, återigen till skillnad från Iran, ingen legal skyldighet att redovisa påstådda, ev. kärnvapen.
Sist arabstaterna försökte tvinga fram en israelisk redovisning av nukleära installationer, alldeles nyligen, blev det tvärstopp i IAEA, under ledning av USA så det ämnet är definitivt överspelat..

/BR

2013-09-23 @ 18:27:20
Postat av: Tobbe

Jag småretas med dig - som vanligt då du behandlar bloggstatistik! - på min blogg.

2013-09-23 @ 21:20:59
Postat av: bloggaren själv

Jag väljer att agera tvärt emot vad BR uppmanar till. I separat inlägg kommer den artikel jag fann intressant.
Lite småintressant är också BR:s tanke att israeliska kärnvapen är OK eftersom Israel aldrig lovat att inte ha några. Med samma logik skulle Syriens kemiska stridsmedel vara OK eftersom man aldrig lovat att inga ha. Så menar vi väl inte? Inte jag i alla fall.

2013-09-24 @ 00:27:12
Postat av: BR

Syrien har nu efter att ha använt kemiska vapen mot sin egen befolkning anslutit sig till den internationella konventionen mot kemvapen, Stig.
Är fortfarande din jämförelse mellan Israel och Syrien adekvat eller vill du driva jämförelsen mellan länderna ännu längre?

2013-09-25 @ 19:49:51
Postat av: bloggaren själv

Vad gäller Syrien menar jag att redan innehav av massförstörelsevapen är förkastligt - även om de tidigare inte lovat att inga ha och därför inte kan anses ha brutit sina löften. Att använda dem över huvud taget och därtill mot det egna folket är folkrättsvidrigt av första magnituden!

På ett motsvarande sätt menar jag att Israels massförstörelsevapen likt alla andras också är förkastliga - även om Israel inte förbundit sig till att inga ha och alltså formellt inte brutit några givna löften. Tack och lov har de vapnen inte använts så där ligger en klar skillnad. Israel bryter mot folkrätten på andra sätt men i detta är man inte skyldig.

För att gå vidare menar jag att om Iran framställer kärnvapen är det naturligtvis också förkastligt och detta i dubbel mening - vapnen i sig och löftesbrottet. Iran nekar vad gäller militär kärnteknik men jag är klart tveksam kring deras pålitliget. USA hävdar bestämt att Iranska massförstörelsevapen är på gång och gör det lika säkert och trosvisst som man hävdade att Irak hade insatsberedda prylar av det slaget. Som bekant är av ockupationsmakterna påträffade Irakiska massförstörelsevapen till antalet samma som ena handens amputerade tumme vilket faktiskt i mina ögon rejält sänker den amerikanska trovärdigheten. Men jag vet inte. Bush var ju betydligt mer trigger-happy än Obama så kanske är det sant nu. I vart fall var det falskt då.

2013-09-26 @ 09:39:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0