lekenskolan brann

 
Jag började blogga i mars 2005. Det bloggverktyg jag då använde blev mer än lovligt segt och i juli samma år flyttade jag det redan skrivna hit till denna blogg och fortsatte här. Hela tiden har jag noterat de datum då fler än 50 unika IP-adresser tittat in.
 
Den 2 februari 2009 bröts 50-vallen för första gången med inlägg om att en av samhällets låg- och mellanstadieskolor stod i ljusan låga. Det var de tre inläggen stress..., det luktar rök och det ryker i ruinerna som tog besökskurvan över halvhundranivån under några dagar. Det rekordet – 67 stycken – tangerades inte förrän i slutet av oktober samma år när Kyrkomötets i undergivenhet gentemot en sekulär religiöst neutral statsmakt ändrade det av Gud instiftade äktenskapet.
 
Lekenskolan brann alltså i februari 2009. Ytan skolan stod på städades av så att bara källarplanet fanns kvar i igenplomberat skick. Så har det varit tills nu då man inlett byggandet av ett boningshus med ICA-butik i undervånningen – om jag fattat rätt. Stora dunkadunkaspett bilar sönder källarbetongen, grävmaskiner gräver och lastbilar och dumprar transporterar. Allt detta har skett under veckan under stort oväsen och richtermätbara vibrationer. I morse gick vi under vår icke vanligtvis förekommande lördagsmorgons-promenad förbi platsen där nu stillhet råder och som ser ut som bilderna visar.
 
Jag gissar att detta inlägg inte kommer att spräcka någon besöksvall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0