inga stilla veckor

Det är nästan en vecka sedan jag senast undfägnade den kroniska läsekretsen med skriverier här på bloggen. Det var då frågan om en översatt artikel med anknytning till israelisk expansions- och inrikespolitik. Tidigare samma vecka levererade jag ett annat översättningsprojekt långt som halva förra vintern – artikeln om en del arkeologisk fynd i Israel. Inget direkt tyckande men inledningsvis lite text som om man tänker lite klurigt går att associera till Svenska kyrkans förhandenvarande internteologiska läge. Uppdateringar av det personliga läget har dock lyst med sin frånvaro i sisådär två veckor.
 
Jo, tackar som frågar! Jag mår bra.
 
Jag har bara haft så in i bänken mycket att stå i. Arbetet tar sin tribut och ombyggnationer av fastigheten sin. Vad gäller arbetet ser jag inget slut nära i tiden men av huspysslet återstår nu bara lite klistrigt vådarbete samt listig listning. Sedan är det klart. Alltsammans har dock betytt att jag de paustider som bjudits faktiskt inte kunnat producera mer högintelligenta aktiviteter än att spela ett strategispel på datorn på allra easiaste nivån, titta på Big Bang Theory på kanal fem samt följa Mord i Paradiset, Bron och Homeland på ettan.
 
Fast tänka hinner man ju göra mellan varven. Ibland. På ärkevalet. Och all lokal strävan för Guds rike. Och annat. Samt elitserien i ishockey. För så heter det. Elitserien. Inte Ässhåäll. Tabelläget är nästan så bra som det skulle kunna vara. Nästbästalösning – typ. Helst skulle Luleå toppa före Skellefteå med allt det andra moraset efter sig i tabellen. Jag kan inte få allt utan får nöja mig med att Luleå stift hur som helst toppar dubbelt.
 
Ett 60-årskalas har jag förresten också hunnit för inte så länge sedan. Barn-, ungdoms-, vuxen-, präst- och bloggkompisen tobbe lindahl firades den tolfte dagen efter den skarpa födelsedagen. Liksom sin tvillingbror (som också var med och firades) är han född på äggets dag. Trevligt.
 
En mer exakt lista över vad som sig tilldragit hafver den senaste tiden ser ut som följer
 • Lördag 19 oktober: Ledig dag. Tapetserade!
 • Söndag 20 oktober: Ledig dag. Gudstjänsten i Älvsby kyrka var flyttad till att vara ekumenisk historia i annan lokal. Valde att skolka. Tog flertimmarsskogspromenad med madammen till Klockstaplarna, en mycket speciell geologisk formation några km från byn. Jägare i skogen. Den yngre av döttrarna – Snorvan kallad som liten – fyllde år och grattades via telefon. Mer hantverksarbete i huset.
 • Måndag 21 oktober:Också ledig dag. Vikarierade för mig själv genom att ha tre undervisningstimmar på folkhögskolan – Svenska kyrkans grundkurs på halv fart och modifierad distans har innevecka. Köpte virke av olika sorter och dimensioner. Hantverk.
 • Tisdag 22 oktober: Ca 0800 i Församlingsgården. Förberedelser. Andakt på Pärlugglan – särskilt boende. Efter lunch ytterligare tre folkhögskolelektioner. Kompletterande besök på brädgården. Sorgehusbesök på kvällen. Lite hantverk efter 2100.
 • Onsdag 23 oktober: Prostvisitation i församlingen. Startade med kollegaledd mässa 0800. Samtal lett av visitator till ca 1430. Två timmar konfirmander 1500-1700. Efterarbete. Veckomässa 1830. Höll i program på Kyrkans Unga. Hemma strax före 2100. Monterade trösklar och städade av byggarbetsplatsen – arbetet dock inte färdigt.
 • Torsdag 24 oktober när detta skrivs: Mässa på folkhögskolan 0800. Sedan lektioner hela förmiddagen. Arbetslunch. Resa till Vidsel 1400 för konfirmander till 1700. Hemma ca 1800. Barnbarnen på plats hittransporterade av fadern som med modern önskar vara barnfria detta veckoslut. De har idén att en ett-och-ett-halvt-åring och en tre-och-ett-halvt-åring bara i liten grad är till hjälp när man skall flytta allt pick och pack från lägenhet till villa. Såg Hockeykväll.

Och till detta framtiden:

 • Fredag 25 oktober: I morgon bitti till Församlingsgården/Pastorsexpeditionen. Begravningsgudstjänst 1000. Barnbarnen hos farmor och farfar.
 • Lördag 26 oktober: Ledig dag. Barnbarnen hos farmor och farfar. Trots ledighet 1600 avresa tillsammans med 6 ungdomar till stiftsungdomsläger i Skellefteå. Förtroende att leda lägrets första mässa 2100. Tema Tro och identitet.
 • Söndag 27 oktober: Gubben på tonårsläger. Fick rum med säng så tonåringarna behöver inte ha en 60-åring på luftmadrass i ett klassrum som logementkompis.
 • Måndag 28 oktober: Gubben fortfarande på tonårsläger.
 • Tisdag 29 oktober: Gubben ännu på tonårsläger. Beräknad hemkomst ca 1600. Sorgehuskontakt på kvällen.
 • Onsdag 30 oktober: 0800 Planeringsmöten under förmiddagen. Löneinplaceringssamtal efter lunch. Ekumeniskt samråd. Veckomässa 1830.
 • Torsdag 31 oktober: Gissningsvis förberedelsedag. Stilla stund i kyrkan 1830. Vuxennärvaro 2000-2400 (ca) vid 24-timmars – ett ungdomsdygn med musik, LAN, folk och aktiviteter i Folkets hus.
 • Fredag 1 november: 1000 Begravningsgudstjänst. Därefter urnnedsättning med annat sorgehus.
 • Lördag 2 november: Lite märkligt är att det inte skall vara någon Huvudgudstjänst i Älvsby kyrka 1100 denna Alla Helgons dag. Traskar kanske dit i alla fall för att möta dem som inte nåtts av informationen om att gudstjänsten strukits – invandrare till exempel. Skall 1700 leda Minnesgudstjänsten.
 • Söndag 3 november: 1700 Minnesgudstjänst i Vidsels kyrka.
 • Måndag 4 november: LEDIG DAG!!

Vi får se om jag hinner blogga något. Eller läsa någon bok.


Kommentarer
Postat av: Irene

Jag tänker mig att du menar Oktober istället för September :)

2013-10-25 @ 08:07:53
Postat av: bloggaren själv

Tack Irene för påpekandet. Rättat!

2013-10-25 @ 09:27:38
Postat av: Tobbe

Du sliter ju ut dig gamle man. Tänk på att du inte är någon ungdom längre du heller :)

2013-10-25 @ 21:02:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0