mycket om inget

På ett lite märkligt sätt tycker jag att det finns mindre och mindre att blogga om. Egentligen extra konstigt eftersom jag ju har en sådandär många-ämnen-blogg. I listan kategorier till höger ser man att jag kan tänka mig att spänna över många olika ämnen. Det finns andra bloggar jag känner till som snöar mer in på en eller två ämnesområden och fördjupar dessa ivrigt* men jag låter mig bli insnöad på vidare fält! Då borde det ju egentligen finnas både ditt och datt att skriva om men det blir tvärtom – faktiskt.
 
Jag brukar blogga mellan 15 och 20 inlägg i månaden. Ser man till de olika kategorierna får Allmänt en stabil och ganska stor del av det som skrivs. Min Bloggpolicy ligger fast så där skrivs ytterligt sällan. Exe-geten bräker väldigt sällan men Farfar funderar entusiastiskt lite då och då. Folkhögskola är det mindre av detta år då jag ju inte tillbringar mina vardagar där, tjänstledig som jag är. Till det kan dock sägas att vad jag vet knallar verksamheten på som vanligt bland annat med antagningar till höstens Svenska kyrkans Grundkurser just i dessa dagar tid på året. Såhär tidigt finns det alltid platser kvar både på hel- och halvfarten. Jag uppmanar dig som läser att för egen eller för andras del gå till folkhögskolans hemsida och skaffa dig information om kurserna, söka och gå. Väl använd tid!
 
I inlägg under Församling brukar jag skriva om kyrkliga saker lokalt, regionalt, nationellt och vidare. I en del bloggar** knogar man nu mer och mer igång vad gäller höstens kyrkoval men jag gitter inte knappra något om det – än. Själva församlingslivet lokalt får nog mer uppmärksamhet nu när jag arbetar där men det blir ändå inte mycket bloggeri av det. Mina tankebidrag in i den verkligheten sker ju i samtal och gärning där, inte som tyckande här.
 
Lokalsamhället skrivs det sällan om. Nygammalt får inga hänvisningar. Politik har genom åren härbärgerat ett antal skriverier med anknytning till situationen Palestina-Israel men där är det tunnare nu. Man skulle kunna tänka sig att det beror på att det som inte händer något där nere men det är ju helt fel. Just att inget nytt och speciellt händer betyder ju att det som hela tiden händer fortsätter att hända hela tiden. Ockupationen fortsätter, nya kolonister flyttar in på Västbanken, separationsmuren består och byggs vidare och den internationella opinionen är tyst.
 
Predikan mm får nog nu lite tätare tillslag eftersom jag ju nu predikar oftare. Predikaren 12:12 kan låta snarlik men handlar om böcker av lite nördigare slag. Håller i dagarna på med en tung rackare så snart kommer det något där. Avslutningsvis kan sägas att det sista under Speciella resor var vårvintersemestern i Björkliden samt att några projekt värda att rubriceras som Studier ofinns definitivt.
 
Allt detta om inget speciellt skrev jag i avsaknad av något hett att blogga om. Tips från läsekretsen på ämnen eller företeelser att skriva om mottages tacksamt. Ni ser ju behovet!
 

*  Exempel på detta är bloggarna minstabröder, sandahl trampar vidare och tobbe lindahl i länklistan man hittar långt ner till höger.
**  Två av de i förra noten nämnda ger sig frimodigt i kast med detta, inte minstabröder.

Kommentarer
Postat av: Stig Su

Men trots avsaknad av bloggämnen gav du mig morgonläsning. Tack!

2013-05-15 @ 07:15:50
URL: http://stigsundstrom.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0