många språk

Sådärja. Bägge semifinalerna klara.
Schweiz och Sverige i morgondagens final.
Intressant.
 
Naturligtvis blir det hockeyn det enda intressanta med morgondagen. Det är ju Pingst med familjemässa i Älvsby kyrka. Jag leder inte den gudstjänsten. Tur är det då min hals säger stopp och har alldeles hesat till sig. Min näsa har dessutom blitt snorig. Om det är en effekt av att lövträden nu i rena sommarvärmen slår ut för fulla muggar eller om det är min lille ”vidrige” ettårige snorige sonson som smittade sin farfar förra helgen skall vara osagt. Men gudstjänsten på Annandag Pingst har jag fått i uppdrag att...
 
Hallå!!
Vaddå Annandagen??
Den försvann ju!!
 
Sant och falskt. När påfundet kom att i storsvensk nationalromantiskt anda göra 6 juni till en röd arbetsfri dag i kalendern offrades måndagen efter Pingstdagen som allmän helgdag. Det är lika sant som urdumt i bägge leden! Men som kyrklig helgdag är dock Annandag Pingst kvar. Och kyrklig helgdag betyder minst en gudstjänst i en församling. Sådetså!
På annandagen firas den gudstjänsten klockan 18.30 och egentligen är det den som detta blogginlägg gäller enligt följande tanke:
 
Den första kristna Pingsten kunde alla närvarande höra budskapet om Jesus på sitt eget språk. Början av Apostlagärningarna kapitel 2 berättar om den händelsen. Eller rättare sagt det miraklet. Det var ju Gud själv, Den Helige Ande, som åstadkom detta.
På måndag är tanken att det som en konsekvens av ett annat mirakel – att budskapet om Jesus gått ut i hela världen och har översatts till hur många språk som helst – budskapet än en gång höras på alla möjliga språk. Alltså så många språk som möjligt i gudstjänsten för att vi skall förstå hur folk- och språkuppdelningen – som enligt storyn om Babel i Första Mosebok berodde på människans försök att bryta sig in i himlen – botats genom att Gud blev människa här på jorden.
 
Det är början av Apostlagärningarna kapitel 2 jag tänker skall läsas på svenska, engelska, arabiska, tigrija, ryska, spanska, franska och alla möjliga andra språk. Jag ber dig därför – om du finns så nära att du rent praktiskt kan möta upp – att komma med en Bibel eller flera Biblar i bagaget. Tipsa alla du känner eller känner till som talar och har Biblar på andra språk att också komma.

Kommentarer
Postat av: Dessa mina minsta bröder

Bra gjort av er att fira gudstjänst även på annandagen. Här i Piteå nöjer vi oss med en gudsjänst på Pingstdagen se program Storstrand. Ännu firas annandag Påsk , men utan gudstjänst i de flesta "frikyrkor", annan dagen har blivit en "hemresedag" för långväga helgfirare.

http://www.storstrand.nu/program.php

2013-05-19 @ 10:36:09
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0