första mars

Idag den första mars är en speciell dag i tre avseenden värda att nämna hasteligen och korteligen. Jag går från det mer allmänna och ganska ovidkommande till vad som är mer speciellt och betydligt viktigare.
 
För det första finns idag inte någon påve i den romersk-katolska kyrkan. Benedictus XVI aviserade ju för en tid sedan att han lägger ner sitt påvande i tanken att någon yngre och starkare skall ta vid i dessa krävande tiden. Ingen påve första mars. Vakant.
 
För det andra finns idag inte någon skolpräst i tjänst å Älvsby folkhögskola. Stig I – alltså jag – sökte, fick och tog visstidsanställning som komminister i lokalförsamlingen under 2013 och detta med tjänstledighet från skolan. Redan i januari – före påven – aviserade jag detta. Från och med idag har saken fått genomslag. Delningen mellan halvtid på vardera stället under februari är ett passerat stadium. Ingen skolpräst första mars. Vakant – för en tid.
 
För det tredje fyller jag den första mars 2013 tre år i rollen och uppdraget att vara farfar. Kejsarinnan Tyra I föddes för tre år sedan. I morgon, den andra, blir det barnkalas i Luleå.
 
Så nog är första mars 2013 ett viktigt datum.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0