idag församling!

Jag har berättat tidigare att februari månad detta är inte bara är speciell på alla sina vanliga speciella sätt utan också speciellt speciell på ett alldeles speciellt sätt – alltså att jag har två jobb om än till namnet halva sådana.

 

Jag är mellan två jobb brukar det sägas när man är arbetslös. Jag har ända sedan jag efter studiernas slut började stå till arbetsmarknadens förfogande aldrig upplevt det – att vara mellan jobb alltså. Just nu är det tvärtom. Jag är på två jobb. Eller snarare på två halva men det vill som till att bli dryga halva. Under februari. Från och med 1 mars är det församling på heltid.

 

Hur kan då en mellan jobben delad vecka se ut? Låt mig berätta…

  • Måndag morgon 8.00 personalkollegium på skolan och överläggningar, planerinar och annat fram till lunch. En del av den tiden plockade jag ner privata böcker jag har på mitt arbetsrum. Tre flyttkartonger. Efter lunch packades detta upp och sorterades in i mitt arbetsrum i Församlingsgården där annat arbete inför kommande veckoslut vidtog fram till ca 16.
  • Tisdagen startade med morgonbön å skolan 8.10 samt lektionsförberedelse, plock och sånt samt lektion fram till 12. Sedan församlinen för planering av konfirmandverksamheten* och fortsatta inflyttningsbestyr – tre lådor till – samt ett dopsamtal i kyrkan 18.00. Hemma strax efter 19.
  • Onsdag 8.00 morgonbön och personalkollegium i församlingen fram till 10 men sedan ner till plugget. Tillbaka ca 14 för konfirmander mellan 13 och 17 och sedan (som vikarie för herden) möta församlingens Bibelstudiegrupp om knappt 30 personer mellan 18 och 21. Bibelsamtalet pausades för Askonsdagsmässa (ledd av en kollega) 18.30.
  • Torsdag morgon till Församlingsgården för förberedelse och diverse inflyttningsbestyr och telefonkontakter. Iväg till ett dopsamtal 10.00 och sedan ansvar för expeditionen mellan 13 och 15. Hem en liten stund innan Kyrkans Ungdom mellan 19 och ½10.
  • Fredag blev helt och fullt en folkhögskoledag med lektion första passet direkt efter morgonbön. Sedan plattan i mattan till Skellefteå för ett utvärderingssammanträde av en utbildningsinsats i somras. Hemma 17.
  • Och så idag lördag: Sedan 8 en del förberedelser. Nu kort paus som ger bloggmöjlighet. 10.00 Begravningsgudstjänst. 13.00 Dopgudstjänst. 15.00 en Dopgudstjänst till men i Storfosens kapell 4½ mil härifrån. 16.00 en Vigselgudstjänst på samma plats.

Ganska full kubbning. Jag klagar inte. Jag är ju inte mellan utan på två jobb. Idén bakom bägge är att man skall söka vara optimalt nyttig och därför är det bara att ligga i. I morgon är jag i alla fall arbetsfri och måndag är min lediga dag som församlingspräst – fast då är det ju personal- och samrådstid på skolan…

 

Och nästa vecka kommer väl att gå på ett liknande sätt. Dock kommer jag inte då att ha begravningar, dop och sånt men skall jag predika om "den kämpande tron" nästa söndag i Högmässan i Älvsby kyrka klockan 11. Då skall jag också hälsas välkommen. Lite märkligt eftersom jag fortsatt att vara gudstjänstfirare i Älvsby kyrka hela tiden sedan jag slutade som komminister 1990. Jag har ju alltid varit här.

 


* Konfirmandarbetet vet jag inte hur jag skall bokföra under februari. Verksamheten sker i samverkan mellan församlingen och skolan så jag är del i det hur som haver.


Kommentarer
Postat av: Dessa mina minsta bröder

Det känns onekligen lockande att ta en tur till Älvsbyn Sv. Kyrkan och där få lyssna till "den nye pastorn" när han predikar. Tyvärr ligger detta samhälle så långt! ifrån där jag bor, men någon gång skall det nog bli av.

2013-02-17 @ 15:19:22
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0