tidig mindre snillig

Lördag morgon är vad det är. Ganska tidigt när jag börjar skriva detta. Resten av familjen trynar och sover en stund till och jag har fattat posto vid datorn för att författa ett av författerierna kring olika företeelser att förmedla via min blogg detta veckoslut. Troligen kommer jag om en stund att pausa skrivandet för frukost ch detta kan mycket väl innebär att läsaren förses med det läsbara först framåt dagen.
 
Till att börja med
 
vill jag nu påtala att en sifferuppgift i förra inlägget skall ses som ett matematiskt närmevärde mer än ett exakt tal. Uppgiften i andra meningen att det i landet finns 48 personer som har efternamnet Strömbergsson är med nödvändighet inte helt korrekt. Det var så den sista december 2011 och jag uppmärksammade inte detta mätdatum. Fatalt misstag! Sedan den 6 maj lever, existerar, skrattar och gurglar lille Adrian Natanael Strömbergsson, han som är lillebror till sin storasyster Tyra och med henne huvudsakligt bebloggningsämne i de inlägg jag placerar i kategorin Farfar funderar. Siffrorna skall alltså vara 48+1*.
 
Efter denna viktiga rättelse
 
går jag nu över till att redogöra för en dröm jag drömde denna natt och inbjuder den hugade läsekretsen att inkomma med förslag hur den skall uppfattas – om den skall uppfattas på något speciellt sätt. Jag är ingen överdriven troende vad gäller drömtydning och liknande utan menar att det nog mest handlar om att den sovande skallen går på tomgång eller kanske ibland har full gas men ingen växel i och definitivt ingen bakom ratten. Att hjärnan genom sömn och drömmar bearbetar och sorterar saker den i vaket läge mött är ju odiskutabelt och nyttan av att sova på saken är oomtvistlig. Oaktat detta väljer jag liksom de flesta att göra vägval och ta beslut utifrån påverkan jag är medveten om, inte drömmar hur sanna de än kan te sig. Att det i Bibeln och kristen erfarenhet finns exempel på hur människor i drömmar fått budskap från Gud ändrar inte denna huvudinriktning. Att det är möjligt är klart men den vanligaste vägen att söka Guds ledning är ju samtidsanalys, skriftstudier, bön och samtal, inte drömmar.
 
Med detta sagt kan det ju ändå vara kul att fundera över vad en dröm betyder. Alltså drömmen från i natt. Den jag vaknade med.
 
Jag var i Björkliden. Fjällvärlden alltså. I en värld jag nyss varit i fast på annat ställe.
Jag befann mig vid järnvägen, alltså ungefär där dottern – Snorvan – bor och stod där jag på kartan placerat en gul plupp vänd mot back- och liftsystemen. Nästa helg skall Tyra och hennes farmor åka tåg dit för att hälsa på tösens faster.
Jag skulle organisera om liftar och nedfarter enligt bifogad bild. Det var drömmens projekt.
 
Härvan av backar och dragbanor skulle sorteras om efter ett nytt system där ett par gröna pister – OBServera plupparna – skulle anläggas längst till vänster – eller öster om man så vill. Nedfarter som klassas gröna är enkla historier lämpliga för barn och skidstela gamlingar. Till höger om mina gröna därefter i ökande svårighets- och halsbrytningsrisksgrad först ett par blå nedfarter följt av några röda än längre högerut och till sist svarta kamikazebackar längst åt vänster ovanför hotellet. Till allt detta raka fina liftar utan förvirrande diagonalspår kors och tvärs.
Visst verkar det vara en fiffig, tydlig, glasklar och kreativ idé om framtiden? 
 
But... there is allways a ”but”.
I alla fall om man ser till hur terrängen i området är beskaffad. Fjället Njulla där jag satt mina gröna markeringar är skitbrant med kronisk lavinfara vintertid medan området ovanför hotellet är så flackt att man inte kommer någon vart om man inte stakar sig fram. Helt fel alltså! Totalt avigt. Om man ser till hur normala kartor visar saken.
 
Kan en sådan dröm betyda något? Har den ett budskap? Eller?
Är den en signal till mig att troget hålla fast vid mina – nu pratar jag om sådant som hör till kyrka och folkhögskola med många diskussioner och vägval – idéer och visioner trots att terrängen, omgivningen, innebär svårigheter och hinder? Eller skall jag också bli en ”realist” som rättar syn, iver och uppfattning utifrån den så kallade ”verklighet” som tillvarons försiktiga åkare alltid anser att man skall ta hänsyn till?
Säger drömmen något? Eller är det bara en knäpp dröm under en god natts sömn?
 

*  Detta måste ändå ses som ett närmevärde då det också kan ha hänt annat på Strömbergssonfronten, sådant jag inte känner till. Då jag har ju kusiner som i ålder kan ha barnbarnsbarn och generationerna tenderar att kunna överlappa varandra kan fler ha fötts eller gift bort eller gift till sig namnet efter nyår utan att jag vet det. Det är inte ens säkert att jag skulle hängt med om någon av min fars kusiner eller någon som härstammar från dem har avlidit under detta år.

Kommentarer
Postat av: Ulrika Lindahl Olsson

DU vet vad drömmen betyder! Det är ju ditt inre som skapat den. Ibland har man nytta av att bolla tankar och frågor kring drömmen med andra, men det är DU som vet. Om du skulle ha möjlighet att arbeta med denna dröm i en drömgrupp enligt M Ullmans metod (det är en fantastisk upplevelse) så kan jag nästintill lova dig att du efteråt skulle känna "ja visst, det är det här drömmen handlar om, det är detta den betyder, det visste jag ju egentligen hela tiden!"

2012-09-16 @ 21:40:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0