lingonskog

Vackra höstdagar växer lingon i skogen!
 
Troligen gör det så även om det är regn och rusk men då är det inte lika kul att vara ute och plocka. Men det var det idag, söndag. Fint väder. 20 liter krafsade jag och madammen ihop på ett par timmar. Inte så värst tätt alltså. Där det växer gott om bär tar det ju bara en liten stund att få ihop en hink. Vi var alltså inte på världens ställe men med lingon kan man alltid vinna en arbetsseger – och så får man ju vara ute i skogen lite längre.
Om lingon ska också sägas att bilden som pryder inlägget är stöldgods. Arbetskamraten Vivi-Ann har också plockat bär och i sin Facebookstatusuppdatering illustrerat detta med en bild jag tyckte var värd att spridas också på detta sätt. Tack!
 
Annars har helgen mest gått i funderingarnas och grubblandets tecken. Igår – lördag – körde jag de 16 milen mellan Älvsbyn och Överkalix fram och tillbaka och bakom ratten hinner man tänka en hel del. Arbetsrelaterade tankar kring teologi, motivation, lojalitet, uthållighet, vägval, arbetsformer, prioriteringar och så vidare. Och församlingars ansvar och skolans möjligheter i sådana sammanhang. Blir nog anledning att framöver både korteligen och långeligen beröra ämnet.
 
I Överkalix kursade jag. Inte kursade i betydelsen sålde grejer. Inte heller gjorde konkurs. Jag ledde en kurs. Kyrkvärdskurs med 20 deltagare – lika många som dagens antal lingonlitrar – från olika församlingar i Kalix-Torne kontrakt. Alltid kul.
Många har verkligen besvärliga präster....
 
I morgon drar jag till fjälls. I tjänsten. På hösten. Inte helt fel. Svenska kyrkans grundkurs reser till Jäkkvik som dess sed är för några dagars intensiv samvaro. Hoppas vädret blir bättre än förra året då vi faktiskt satt inregnade på fjällgården hela tiden.
 
Och idag, den nionde i nionde 2012, är det sju år år sedan min far dog. Sorgen är givetvis över men det går inte en dag utan att någon tanke går till honom eller till mamma. Hon dog också på hösten men två år tidigare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0