förtrevligheter

En av förtrevligheterna med mitt arbete är att då och då få åka på läger, konferenser eller resor. Många personer finns som tycker sådant är besvärliga förtretligheter. Jag anser inte så. Förtrevligheter är ordet. Fast visst är det obekvämt i viss mån. Packa pappas kappsäck och flytta sig någon annanstans. Sova kort i annan säng och inte ha tillgång till eget skafferi, egen internetuppkoppling och eget kylskåp. Men så är det denna vecka.
 
Om måndagen reste arbetskamraten med smeknamnet Flygarn, jag själv och 10 elever som går helfartsvarianten av Svenska kyrkans grundkurs till Jággeluoktta alias Jäkkvik drygt tre timmars bilväg hemifrån. Målet är att ha intensiva dagar med att bygga grupp samt hinna med en och annan lektion i något av de ”ämnen” som finns på schemat. Indelade i matlagningslag handlar och kockar deltagarna åt varandra och mycket prat och gemenskap blir det. Måndagen gick i det tecknet – plus resan.
 
Tisdag var det regn och rusk. Inge kul. Visst hann vi med ett par timmars lektioner och mycket annat av mer gemenskapsfrämjande karaktär men vädret var vemodigt. Till detta kom spänningen att spänningen försvann från och till ur elnätet men efter en del om och men fick vi i alla fall varm mat.
 
Idag – egentligen tekniskt igår – onsdag sken solen och vi traskade ut. Söderut. Efter Kungsleden. Upp mot stugan vid trädgränsen. Cirka 4,5 km bort. Uppför.
Skönt. Vackert med löv som börjar gulna. God gemenskap och korvgrillning innan man gick vidare mot toppen av Beljijgájse alias Pieljekajse 1137 meter över havet. Alltså ytterligare en ½mil uppför. Jag gick inte alla dagens ca 700 höjdmetrar utan nöjde mig med ungefär 580 men det var skönt i alla fall.
 
Tillbaka å lägergården bastu, dusch och middag samt Mässa i kapellet klockan 21 och efterföljande snack och samvaro. Sammantaget alltså en lång lägerarbetsdag. Den ena bilden visar en utsikt mot fjällen in emot Norge och den andra hur jag ligger på en fjällsida och blir utbränd på betald arbetstid. Riktigt förtrevligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0