positiv press

Om jag inte vore inriktad på att ge mina blogginlägg så kortfattade rubriker att de i listan till höger skulle rymmas på en rad hade rubriken till detta blogginlägg varit en annan. Då skulle jag ha skrivit positiv press i snåla medier. Men nu blev det bara positiv press.
 
Det finns en del snåla medier nuförtiden och det irriterar mig en del. Läs artikeln i sin helhet i etidningen står det till exempel titt som ofta när jag i Lokala Världsbladet vill läsa något jag i sin helhet kan se i pappersvarianten. Förr kunde man läsa låååånga artiklar också på skärmen utan att ha lösenord eller betala en enda spänn. På liknande vis har den israeliska tidningen Haaretz infört någon sorts elektronisk inloggning för att mot avgift ge mig möjligheten att läsa saker i sin helhet – och därtill förbinda mig att inte kopiera eller hålla på. Tidningen Dagen har också stramat åt möjligheterna för mig att gratisläsa. Gissningsvis har de – eller menar sig ha – skäl för denna sin nya snålhet och det kanske man får godta. Hur som helst blir det svårare att via bloggen locka dig, noble Bloggläsius, att ta del av vad pressen skriver.
 
För pressen har skrivit. Positiv press. I vart fall i Piteå-Tidningen. Igår.
 
Kyrkans grundkurs får MVG var rubriken över artikeln som dominerade uppslaget sidan 6-7. Kyrkans grundkurs vid Älvsby folkhögskola närmare bestämt. Intervju med elever och föreståndare – som inte är lilla jag – och bara positiva omdömen. Artikeln som på webben ser ut som bilden ovan och kan i sin helhet läsas här om man köper ett dagsex av etidningen.
 
Med mindre stil i rubriken men inte mindre viktig rubriceras sidoartikeln: Biskopen vill behålla skolans kompetens. Det är ju kul eftersom jag nog i all min oförställda blygsamhet tror mig vara inräknad i det han därmed vill behålla. Samtidigt tecknar den artikeln det ambivalenta läge som faktiskt råder, alltså att kursen inte framgent kommer att vara obligatorisk för utbildning och/eller antagning till tjänst i Svenska kyrkan men att den i alla fall bör vara kvar som en viktig och betydelsefull resurs. Läs den artikeln här.
 
Det var alltså positiv press. En bra sak i dessa humörsvängningarnas tider då barnbarnsbesök är den stora uppåtfaktorn. Mer om de två parvlarna i kommande inlägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0