konfafotboll

Så kallade nätattacker hör man talas om då och då. Iran anklagar Israel och USA för att söka förstöra dess intenettrafik, Iran söker störa internet i Israel, svenska myndigheter attackeras av wikileaksmotiv och det ena med det andra. Inget av detta avser jag att kommentera nu. Mitt inlägg gäller något annat.
 
Hemsidan www.konfafotboll.se som jag länkat till långt nere till höger har utsatts för någon form av sabotage och fungerar inte. Tyvärr. Sidan kan ses som en filialsida till folkhögskolans och gäller en intensiv och viktig del av folkhögskolans verksamhet de senaste tre åren. Den har varit både informativ om saken men också ett direkt kommunikationsmedel vad gäller uppdrag och annat konfirmanderna ska göra. Konfafotboll har betytt och betyder mycket för mig, gamle gubbe. Ta gärna del av mina olika blogginlägg i saken från framför allt juli och augusti 2010, 2011 och 2012. Nästa år tar dock saken time out av ekonomiska skäl - tyvärr*.
 
Då länken www.konfafotboll.se nu inte leder någonstans har jag tagit bort den. Funderar även kring varat eller inte varat för en och annan annan länk där det sällan skrivs men de får vara tag ett tag till.
 

*  Jag vet inte om det är vanligt att präster runt 60 år i ålder upplever abstinens när de inte möter konfirmander och andra tonåringar. Jag gör det i alla fall. Tre somrars konfafotboll har betytt mycket för mig och jag är djupt tacksam och stolt över att jag fått vara med och lära känna dessa friska funderande spontana seriösa struliga tänkande moppeungar.
Kanske kommer denna saknad ändå kunna lindras lite nästa år. Jag ska få vara med som förstärkning i Älvsby församlings ”vanliga” konfirmandarbete. Träffade några av dem i kyrkan idag och konstaterade att åtminstone en av dem – troligen finns det fler – har en förälder som på 80-talet drabbades av lilla jag som konfapräst.
Recycling av pantbar präst - eller pantad?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0