full fart

På jobbet – alltså folkhögskolan – har detta varit full fart i en lång vecka. I vart fall känns det så. Ledigheten förr helgen var bara lördagig för att sedan gå över i arbetsfagar med samling klockan 09.00 inför den Högmässa jag skrev om i inlägget reducerat rättplacerad för en vecka sedan. Gudstjänsten i Älvsby kyrka blev som den planerats och dessutom en fin sådan – om man får säga så.
 
Efter kyrkkaffet var så grundkursarnas arbetsdag slut och de for hem – de som går Svenska kyrkans grundkurs på hel fart denna höst alltså. Till sagda gudstjänst hade dock några andra grundkursare anslutit – de som går kursen på halv fart med inslag av distansarbete över internet. Min egen full-fart fortsatte då med lektioner under söndagseftermiddagen fram till ca 17. Under veckan deltog jag i och med lektioner växelvis i dessa två kurser samt hade konfirmander i Älvsby församling en eftermiddag. Allt detta gjorde veckan till rena racern även om jag tisdag efter lunch klarade av att vara lektionsfri och tuppade av i TV-soffan hemma. Idag lektions till lunch och på eftermiddagen planeringsmöte inför diverse grejer typ verksamheten nästa år och annat.
 
Klockan 16 kom jag mig i alla fall hem och där var dett också full fart men fart av helt annat slag. Och ett mycket uppmuntrande slag. Barnbarnen Tyra och Adrian med pappa hade ju anlänt under eftermiddagen för att vara här i helgen – mamman skall tentamensläsa. Småbarn i huset ger ju ett kul och intensivt tempo som kontrasterar markant mot hur man känner sig efter sex arbetsdagar med bitvis krävande och knepig materia. Särskilt när småbarnen är barnbarnen.
 
Och fart är det! På ANDRA BLOGGEN finns här knappt två minuters kroppsarbete i den fart och av den intensitet som bara halvåringar kan prestera. Njut!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0