snigel i ögat

Att ha en vecka åff på detta viset är både behövligt och nyladdande. Paradoxen laddning genom utpumpning kan låta märklig men är ju i sin skenbara motsättning i alla fall lika sann detta år som så många gånger förr.

En annan justnulivsupplevd paradox skulle kunna vara: frihet är även att försaka.
Intellektuella filosofer och djupsinniga teologer skulle säkert kunna vaska fram många finurliga innebörder av orden frihet är även att försaka men jag kan inte. Naturligtvis. Jag är ju ingen grånad intellektuell filosof. Inte ens en prövad djupsinnig teolog. Jag är bara en ung präst med gammalt utseende. Som när han är fri i Björkliden försakar något värdefullt på hemmaplan.

Är det nåt du vill berätta, Stig? Vad tynger dig?
Så kanske nu någon frågar – eller så inte. Troligen inte.

I vart fall är det fotbollskonfirmanderna jag försakar detta veckoslut. Inte försummar då de även utan att jag är där är i trygga händer. Det är jag och bara jag som missar det meningsfulla och skojiga som ligger inbäddat i den andra förberedande veckändan med det 20-talet ungdomar som skall konfas i augusti. Det blev offret jag tvingades att göra för att få en veckas utpumpande omladdning. Läs gärna om vad jag missar på www.konfafotboll.se.

Präster som inte gillar konfirmander borde få en snigel i ögat!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0