internationell dag 1

Varning: Detta inlägg stinker!

Det finns ett talesätt som säger skryt luktar illa.
Därför är den nyss skrivna varningen befogad.
Därför kommer man när man läser detta inlägg att från skärmen kraftigt känna min stolta mallighets odör – och det bjuder jag på.

Det var idag, lördagen den 11 februari 2012, som Luleå stift i Älvsby församling och å Älvsby folkhögskola genomförde årets Internationella dag under temat Herre, du vandrar försoningens väg. I morgon planerar jag att i ett andra inlägg försöka hinna skriva om endagskonferensens innehåll och tematik men nu på lördag kväll i väntan på Sherlock Holmes vill jag bara släppa iväg en pust skrytsam illalukt över min arbetsplats och mina arbetskamrater.

Det var över 220 personer som kom till Älvsbyn för att konferensa. Praktiskt innebar det att de efter att ha startat i med fika och registrering i församlingsgården samt Mässa och föredrag i kyrkan infann sig på skolan till lunch och eftermiddagsaktiviteter.

Alla utspisades på under timmen i matsalen och en halv gympahall.
En massa lektionssalar var riggade med datorer, kanoner, blädderblocksblad, beställt antal stolar och ho vet allt som behövs för 8 seminarier av olika storlek, fyra årsmöten, ett mingelcafé och en avslutningsgudstjänst med hela flocken.

Och allt blev bara så lysande. Flöt så perfekt och välarrangerat. Mat, lokaler, parkeringar och allt möjligt annat fungerade. Mina arbetskamrater i kök, vaktmästeri och administration, elever, volontärer och kollegor i infomontrar och rättviseshop, behjälpliga vägvisare och allt annat gjorde dagen bara så lyckad för konferensdeltagarna som öste tillfredsställelse och beröm över skolan. Med olika ansvar och skickligheter las ett pussel som innebar en mycket lyckad dag och jag är mycket stolt över att få ha alla dessa personer som arbetskamrater.

Nu har Sherlock börjat!!


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Tur att det inte längre är så kallt så jag kan öppna ytterdörren på vid gavel och vädra :)

2012-02-11 @ 22:58:41
Postat av: SSu

Ja, huuuga! Luktar det mindreav nästa inlägg? ;-)

2012-02-12 @ 14:52:55
Postat av: Dessa mina minsta bröder

Nej jag tycker inte pastorn skall behöva tycka det är skryt om man berättar att man gjort något som blev bra och uppskattat.

citat"Biskop Hans Stiglund berömmer arrangemanget när han slevar upp en stor portion mat på Älvsby folkhögskola i väntan på eftermiddagens seminarier.



- Det finns ett stort engagemang för internationella frågor i församlingarna, men man behöver möta varandra över församlingsgränserna. Den här dagen kan deltagarna låta sig inspireras och komma hem fyllda av idéer." läs mer i http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=6713572

2012-02-13 @ 06:44:58
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0